tradelux napisał(a):Należy porównywać auto z danego segmentu, a nie cały koncern. Są przypadki, że dane auto spisuje się rewelacyjnie, a pozostałe produkty firmy są bardzo awaryjne, zawodne i ogólnie dno.
Tak fajnie tylko z Fiata nie ma co porównać, bo Croma jest na rynku 3 lata i w perspektywie dekady nie wiadomo jak będzie się spisywać.
tradelux napisał(a):Co do usterkowości to mam zaczerpnięte info bezpośrednio z Fiata w Tychach z serwisu oraz z bardzo dużego serwisu Boscha.
Jak to ten sam fachowiec co chce jedna Cromę za dwa paski to sobie już daruj, bo mnie brzuch ze śmiechu boli.
tradelux napisał(a):Auto nie jest popularne w Polsce, bo tacy jak Ty szydzą ze znaczka Fiata i są w błędzie, że to dalej tani szmelc. O dostęp części też się nie mart bo jest tego sporo, a części nie są dostępne tylko dla Cromy, tylko dla całego koncernu, do którego należy Fiat. Gdybyś nie wiedział sporo części znajdziesz też np. w AR, Lanci
No właśnie i teraz sobie porównaj ceny do ALfy czy Lancii, bo to są marki, które robią wieksze auta, a Fiat bazuje na tanich wozidełkach.
tradelux napisał(a):Mówisz o autach, które są X lat na rynku i o nich wszystko wiadomo... Jasne bo taka B7,B6 z B5 ma tak dużo wspólnego, że normalnie masakra.
a z jakim autem starszym niż 10 lat ma Croma coś wspólnego.
tradelux napisał(a):Śmieszą mnie takie wypowiedzi: wpadnie, wszystko skrytykuje, nie podając sensownej odpowiedzi i argumentów i tyle...
Jesli nie dostrzegasz argumentów to juz polecałem powrót do szkoły bo potrenować czytanie. Jesli natomiast swoje wypowiedzi opatrzone wyimaginowanymi fachowcami uważasz za rzeczowe to gratuluje samopoczucia.
Na tym moglibyśmy zakończyc dyskusję. Przynajmniej ja nie mam ochoty ciagnąć tematu. Ten odsyłacz wszystko wyjaśnia. Nie masz zielonego pojęcia w jaki sposób sie dobiera flote aut do firmy, jakimi kieruje się kryteriami i na jak długo sie kupuje te auta. Równie dobrze możesz udowodnić, że skoro w Polsce w firmach jeżdżą głównie Fiaty to są to lepsze auta niż VW, Audi, czy Honda. :rotfl:tradelux napisał(a):Do Twojej wiadomości: http://moto.onet.pl/1547634,2217,artykul.html
Hmm jak to jest, że niemiecka firma rezygnuje z super, hiper, najlpeszych, odlotowych niemieckich produktów na rzecz koreańczyków?
ps. Kia Cee'd została zakupiona dla polskiej policji. Oni wiedza co najlepsze.