Rowniez nalezy wziac pod uwage, ze motor VAG'a 1,9 TDI 130KM jest na PD, troche przestarzala konstrukcja i jak chodzi o kulture pracy, to nie ma go nawet co porownywac z M47 od BMW.
Co do spalania, to lol, ta 5 litrow wiecej, bo to BMW(Bedziesz Mial Wydatki) i one duzo pala...
Co do roznicy w OC.... to polecam sprawdzenie w tabeli...
... a dokladna pojemnosc silnikow o ktorych mowimy to:
- 1951 cm3 - motor BMW(wersja 136KM)
- 1896 cm³ - motror VAG'a
I wahacze orginalne W A4 B5 na kilka lat, chyba robiac 5-10k km/rok... albo majac refleks kierowcy raidowego do omijania dziur... nie zeby BMW bylo bezawaryjne, ale z tymi wahaczami to pojechales.

Pomijajac fakt ze w kilkuletnim Passacie B5 czy A4 B5 w wiekszosci przypadkow zawieszenie przednie skrzypi przy jezdzie po nierownosciach, a doprowadzenie zawieszenia przedneigo do idealnego stanu to jak walka z wiatrakami przy polskich warunkach.
Cytat z 1-szego "wygooglowanego" linku:
Zanim moderatorzy mnie zabiją - czytałem wasze wątki o skrzypiącym zawieszeniu, za każdym razem mielicie do czynienia z zawiasem który już trochę nalatał km, a u mnie skrzypi jak zamontowałem nowy zawias 8 wahaczy + 2 łączniki, wszystko skręcone jak Pasko stał na kołach tak jak należy. Wahacze pochodzą od tego gościa o którym pisaliśmy na forum co sprzedaje ori wahacze za 899zł na allegro.
Po wymiane wahaczy zrobiłem tylko 400km i najwyraźniej coraz bardziej coś skrzypi w przednim zawieszeniu, szlak mnie trafia jak stara kanapa a nie Pasko