Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Land Rover Freelander

Poprzedni temat «» Następny temat
Land Rover Freelander
Autor Wiadomość
FUKSFUKS
Nowicjusz

Auto: LAND ROVER FREELANDER 1.8
Moc: 120KM
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 22:44   Land Rover Freelander  

MOZE MNIE KTOŚ PORATOWAC JAK NAPRAWIC HAMULEC ZJAZDOWY CZY TO JEST JAKAS POWAZNA ROBOTA ?

Prorok78
Początkujący

Auto: Freelander 1.8
Moc: 115KM
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 09:21   Re: Land Rover Freelander  

ale naprawic dlaczego ?? co z nim nie tak ? musisz cos wiecej napisac...:)

FUKSFUKS
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 17:57   Re: Land Rover Freelander  

poprosu jak go kupilem nie bylo zamontowanych zarowek <kontrolek> od tych trzech wskaznikow,zamontowalem jej pozniej sprawdzilem czy w drazku od biegow jest podlaczony kabelek ,dwa byly zerwane, przylutowalem je i hamulec dalej nie dziala,chcialem wiedziek jak on pracuje czy nazasadzie abs-u czy jakos do skrzyni jest podlaczony czy do spalin na zasadzie dlawienia czy wystarczy skawowac bledy zeby dzialal ? moze ktos sie zczyms takim spotkal?

[ Dodano: Sro Sty 27, 2010 18:01 ]
nie potrafie powiedziec dlaczego nie byl podlaczony i dlaczego nie bylo zarowek w kontrolkach moze wczasie przerobki komus "brakowalo" nie wiem ... i przy okazji zalozylem gaz i przy dodaniu gazu ma dziore a pozniej takie duze szarpniecie a czasem jak ruszam to nawet zgasnie tez sie wam tak dzieje ? czy mi poprostu spartoczyli robote ?

amik
Początkujący

Auto: land rowewr freelander 1.8

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 21:01   Re: Land Rover Freelander  

poczytaj jak działa HDC a co do szarpania to może trzeba dobrze wyregulować gaz Pozdrawiam

FUKSFUKS
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 22:03   Re: Land Rover Freelander  

Dzieki kolego a nie masz czegos o naprawie tego HDC? bo mi nie gasnie pomaranczowa kontrolka z wykrzyknikiem nie gasnie mi abs ani TC przy odpaleniu zapala sie na chwilke zielona kontrolka ale po chwili gasnie

Prorok78
Początkujący

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 23:30   Re: Land Rover Freelander  

ok.. HDC nie bedzie dzialac poprawnie skoro swieca ci sie kontrolki uszkodzenia abs i tc ...:( zacznij od tych spraw, HDC na pozniej... po pierwsze - czy abs dziala?? jak sie zachowuje na lodzie jak hamujesz?? Po drugie czy TC dziala?? Jak sie zachowuje na lodzie jak ruszasz?? PO kolejne... sorki ze pytam ale to tak na wszelki wypadek - czy masz caly wal ??:) tzn czy naped dziala i na przod i na tyl ??
wg mnie wyglada to na problem z abs'em - czujniki? pompa? ale najpierw odpowiedz na te 3 pytania...i zobaczymy co dalej... abs jak sie domyslam wiesz jak powinien dzialac - pedal hamulca ostro w podloge i ma stukac i bic pod pedalem w czasie hamowania...
tc ma dzialac tak ze jak ruszasz na bardzo sliskim ostro to slyszysz jakby chrupanie, samochodem przestaje rzucac, kola lapia przyczepnosc i auto jedzie...

FUKSFUKS
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 19:42   Re: Land Rover Freelander  

Panie Kolego ABS mi dziala ,ciagnie na wszystkie kola , ale trakcja chyba mi nie dziala albo tak sie zachowuje na sniegu poprosu jak ostro rusze to odrazu mi daje na 4 naped moze to jest ta trakcja

[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 20:12 ]
I z Gory dziekuje za zainteresowanie i Pomoc

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 22:50 ]
ludzie ratujcie :mrgreen:

Przemas74
Nowicjusz

Auto: FREELANDER
Moc: 98KM
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 12:54   Re: Land Rover Freelander  

Frelek ma stały napęd na 4 koła a jak straci trakcję np. na śniegu to słychać działanie pompy i zapala się wtedy kontrolka TC czasami trwa to dosłownie moment

Prorok78
Początkujący

Wysłany: Sob Lut 06, 2010 14:12   Re: Land Rover Freelander  

FUKSFUKS napisał/a:
Panie Kolego ABS mi dziala ,ciagnie na wszystkie kola , ale trakcja chyba mi nie dziala albo tak sie zachowuje na sniegu poprosu jak ostro rusze to odrazu mi daje na 4 naped moze to jest ta trakcja

[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 20:12 ]
I z Gory dziekuje za zainteresowanie i Pomoc

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 22:50 ]
ludzie ratujcie :mrgreen:

Ma ci dawac na 4 naped w kazdej sytuacji.. nie tylko na sniegu...Na sniegu po prostu to latwiej poczuc... TC jak dziala to swieci kontrolka i pompa sie tlucze..:)

ostrobrody
Nowicjusz

Auto: Freelander 2.0 TD
Moc: 97KM
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 22:15   Re: Land Rover Freelander  

Ja już pisałem wcześniej na tym forum, że jest prosty sposób jak naprawić te 3 błędy (abs, tc i zjazd). Poszukaj na forum. Jak mi się znów zepsuje to nagram filmik jak to naprawiam i zamieszczę tutaj. Jest to banalnie proste, zajmuje 3 minuty i nic nie rozkręcasz. Z tego co wiem nie tylko u mnie działa :)

Azymut
Nowicjusz

Auto: Land Rover Freelander 1,8
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 21:31   Re: Land Rover Freelander  

witam,mam pytanie do ostrobrody,mam tez problem z kontrolkami ABS,TC, i samochodzik z wykrzyknikiem, czytałem twoje posty i pisałes w nich o zbiorniczku płynu do ABS , gdzie on jest?.u mnie jest tylko zbiorniczek płynu chamulcowego i niema ubytkuw a płyn jest czysty gdzie dolewasz płynu do ABS??? :???:

ostrobrody
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 17:02   Re: Land Rover Freelander  

zbiorniczek płynu hamulcowego to ten sam co płynu abs. Jak masz czysty to możliwe, że pompa abs nawaliła. Popróbuj powciskać hamulec. Jak tylko u mnie się ten bląd pojawi to nagram filmik. Jak na razie po której już wymianie płynu nie chce się pojawiać ;)

bumm
Nowicjusz

Auto: freelander
Moc: 98KM
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 23:31   Re: Land Rover Freelander  

w moim ferdku zrobilem jak ostrobrody napisal i teraz jest ok kontrolki zgasly:)

pebeem
Nowicjusz

Auto: freelander 1.8
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 18:50   Re: Land Rover Freelander  

Witam
próbowałem metody opisanej przez ostrobrodego nie zadziałało w piątek umówiona wizyta na warsztacie

ostrobrody
Nowicjusz

Wysłany: Sro Lut 17, 2010 20:00   Re: Land Rover Freelander  

No niestety nie zawsze działa, ale u kilku osób pomogło z czego sie cieszę.