wolfenstein napisał(a):Ale samochód musi brać olej, jeżeli bierze poniżej 1l /1000 km to nie ma się co przejmować... Nic dziwnego że po 5 tys. wział ten 1l to i tak mało. To nie możliwe żeby przez cały rok zjadł 10ml oleju- wtedy to jest katastrofa bo znaczyłoby że cieknie benzyna do oleju.
nie zgodzę się z tą tezą .... mojego lanosa mam od nowości i nigdy aż do dziś nie brał oleju od wymiany do wymiany zawsze tyle samo ... przebieg na dzień dzisiejszy 88 tys. wymieniam 2 razy w roku olej . 10W40 Lotos półsyntetyk. mam silnik w nim 1,5 16 V 100KM - wykorzystuję go tylko do jazdy po mieście (dojazdy do pracy - mam LPG) .
Zaś Lanos kolegi 1,5 8V 85 KM rok 98 bierze olej - jednak przed serwisem gdzie oddał auto nic takiego miejsca nie miało .. fakt faktem pocił się lekko silnik ale nie ubywało więcej niż 10 ml no ... pół rocznie

ale nie więcej .... dlatego też zadałem to pytanie .... bo jest to dla mnie dziwna sprawa ..
[ Dodano: Wto Maj 26, 2009 15:46 ]hmm tak ma marginesie .. dziś na "trzęsawisku" w serwisie strzelił prawy przedni amortyzator ... lewa strona 60% prawa 40% - to też było wymieniane czy to wina źle założonego amortyzatora ?? czy po prostu wadliwa część ?? - przyznaję, że w miejscu gdzie te części były kupowane to już nie pierwszy raz gość oddawał części na reklamacje ...