LARK VOYAGE 35.5c

Moderator: fs.tuning
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

LARK VOYAGE 35.5c

Post» 20 Lut 2009, 15:35

Witam

Zamierzam kupić sobie nawigację samochodową, „LARK VOYAGE 35.5c” z mapą „NAVIGO”. Nigdy wcześniej nie miałem nawigacji, więc mam kilka pytań czy to dobra nawigacja na „start”, oraz na jakiej zasadzie polega aktualizacja „nowej” mapy bez żadnej ingerencji w sprzęt, oraz czy nawigacja sama nie zażąda nowego uaktualnienia, jeżeli nic nie zacznę kombinować. I czy w/w nawigacja nie posiada takiej funkcji jak np. 30 dniowy WINDOWS w komputerach lub laptopach, czyli po 30 dniach od daty pierwszego uruchomienia po prostu się nie uruchomi albo będzie żądała jakiś dziwnych haseł lub coś takiego.

Bardzo proszę o wyrażenie wszystkich opinii na temat tej nawigacji samochodowej będą dla mnie niezwykle cenne.

Jestem totalny laikiem

Pozdrawiam
mauser98b
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

Re: LARK VOYAGE 35.5c

Post» 20 Lut 2009, 20:32

Witam,
Naprawdę nikt mi nie może pomóc? :(
mauser98b
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 20 Lut 2009, 21:09

Właściwie jest tu wszystko, czego trzeba, by sprawnie poruszać się po Polsce. Dobra mapa Polski (Copernicus), a na niej 1,6 mln rzeczywistych punktów adresowych, nieduży, ale wystarczający do obsługi ekran o standardowych parametrach, klasyczne funkcje nawigacyjne, a nawet trochę dodatkowych korzyści wynikających z dobrego oprogramowania Navigo.

Niestety już na starcie coś się firmom nie udało, wystarczy zresztą przeczytać komunikat zamieszczony na stronie Lark.com.pl. Źle to wróży produktowi.
Pozdro. Kacper
Kacper
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 2724
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy od: 14 09 2007

Post» 21 Lut 2009, 07:51

Dziękuję i pozdrawiam czy chodziło Ci o ten komunikat:
http://www.lark.com.pl/voyage355c_pomoc.htm
mauser98b
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 22 Lut 2009, 16:54

Tak o ten błąd, słyszałem że nie zawsze udaje się go usunąć i są problemy.
Pozdro. Kacper
Kacper
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 2724
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy od: 14 09 2007

Post» 23 Lut 2009, 12:07

Zgadza się - miałem to urządzenie , był ten komunikat już przy pierwszym uruchomieniu , przeprowadziłem aktualizacje i ........ za dwa dni pojawił się kolejny komunikat , inny ( niepamiętam jaki ) i navi umarła :cry: Zaniosłem do sklepu i ku mojemu zdziwieniu oddali kase :shock: To było dwa miesiące temu . Być może do tej pory producent uporał się z tym problemem (podejrzewam że bardziej o to postarała się rzesza internautów na forach o navi ), ale wydaje mi się że jeśli coś było nie tak na starcie , to kłopoty mogą być w niedalekiej przyszłości i dlatego kupiłem co innego .
bonifacy
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Auto: Fabia 1,4 AME + gaz
Prawo jazdy od: 01 01 1981