Mam problem z gazem. prosze o pomoc

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

mam problem z gazem. prosze o pomoc

Post» 03 Gru 2008, 19:55

mam renault clio 1.2 91r z gazem. mam problem taki. na benzynie auto chodzi dobrze . a na gazie jesli jest na saniu to chodzi dobrze i zbiera sie na obroty tez dobrze. ale pozniej musze mu dodawac gazu delikatnie bo jesli to zrobie mocniej to auto wogole sie nie zbiera na obroty to sie dzieje tylko na gazie na benzynie jest ok . prosze o pomoc co to moze byc ? :? :?
Mynton
Nowicjusz
Nowicjusz

Mam problem z gazem. prosze o pomoc

Post» 04 Gru 2008, 13:50

Po prostu trzeba najpierw zrobić przegląd instalacji LPG - wymiana filtra gazu,kontrola parownika,regulacja.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Re: mam problem z gazem. prosze o pomoc

Post» 12 Gru 2008, 16:57

dobra rada... wywal ten gaz z tego samochodu, w silniku 1,2 to sie nie oplaca bo on i tak malo pali, benzyy spali ci pewnie ok 5l/100km gazu z 6l i niszyscy silnik. nie wiem jak ty Ale ja bym wywalil ten gaz, bo zaoszczedzis okolo 1 pln na tym ale za to czesci Ci sie bardziej psuja i wychodzisz na tym jeszcze gorzej
Grzes
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

Post» 27 Sty 2009, 10:26

Witam mam napewno zawalone filtry od instalacji gazowej jedz do jakiegos serwisu gdzie zakładaj instalacje gazowe i powiedz im o co chodzi i za nieduza cene ci naprawią pozdrawiam :P :lol:
przemek5873
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

Post» 10 Sty 2010, 01:58

Grzes pisze tobie ze masz silnik 1,2 ii ze masz wyzucic gaz.... wiec decyzja nalezy wylacznie do ciebie bo ty wiesz ile tym autem jedziesz, jak jedziesz... licz ze gaz w samochodzie pali okolo 2 litry wiecej niz benzyna... ja tobie powiem ze mialem MAZDE 1.6 z gazem i palila mi 9-10 przy normalnej jezdzie ale jak mu pozadnie dalem to spalanie bylo pewnie w ok 15 - no ale jak to sie mowi, "cos za cos " teraz mam fiata punto 1,1 z gazem (kupilem juz tak) i powiem tobie tak, on ma 55 konikow i czuc brak tej mocy ale wiadomo taka pojemnosc nie sluzy do szalenstw tylko do przejazdu od punktu A do punktu B, pali mi jakies 7 gazu i nie nazekam... pozdrawiam
mariorox
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

Post» 10 Sty 2010, 23:13

Grześ - chyba masz problem z matematyką!!! A twoje poglądy o szkodliwości gazu w samochodach są mocno przestarzałe i nie aktualne :???:
Migaz
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: warszawa

Re: Mam problem z gazem. prosze o pomoc

Post» 10 Sty 2010, 23:55

ja do aut na gaz nic nie mam, sam pisalem ze mialem juz kilka i jestem zadowolony, oszczednosc jest i to sie liczy, prosty rachunek miesiecznie na gaz w mazdzie tracilem ponad 1000 zl a kto policzy ile bym dawal na zupe ??? wiec roznica jest i to ogromna, dzis stacja orlen
gaz- 2,13
95- 4,38
mariorox
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: poznań