Kubuch napisał(a):Borys68 napisał(a):Złom! Wynalazek! Syf!
Dokładnie to samo słyszałem kiedyś o markach koreańskich ogólem, a o Kia w szczególności
I nadal nic się nie zmieniło...
Borys68 napisał(a):samochód jak samochód. Silnik ma, koła ma, bagażnik ma ...
I chyba tylko dla ludzi, dla których auto ma po prostu jechać są te samochody...
Borys68 napisał(a):Wolę nowy tani, na gwarancji
Co do tego, że gwarancja się w takim aucie przydaje to nie mam wątpliwości...
odezwał się forumowicz który ma kupę kasy i stać go na nowe niemieckie wspaniałe samochody.....
Człowieku .... mając 30 tysięcy w ręce - i chcąc kupić samochód - NIE znając się na mechanice i NIE chcąc naprawiać samochodu co 5 minut w garażu i nie chcąc co chwilą oglądać jak KAFELKI szpachli odklejają się od Twojego dopiero co kupionego bezwypadkowego niemca z 3 kosmicznym przebiegiem cofniętym jeszcze w niemczech wolałbym kupić nową Tatę która jest na pewno nowa nie bita, nie pokrzywiona, nie malowana 3-7 razy - i do tego mam gwarancję. Co prawda Tata na pewno zrobiona z gorszych plastików, może trochę słaby silnik ale do jasnej cholery wydaję 30 tysiaków za nowe auto a nie 130 tysięcy !!!!!!!!!!
reasumując: posiadając 30 tys, wolę kupić nową TATĘ NIŻ g...o sprowadzone z niemiec !!! my Polacy jesteśmy 1000 lat za murzynami !! dlaczego ?? ponieważ jesteśmy śmietnikiem EUROPY - nikt w uni już nie kupi złomów powypadkowych ale Polak - Polak to co innego wystarczy powiedzieć, że samochodem jeździła dziewica tylko w niedzielę do kościoła a że była mało wierząca to nie zawsze do tego kościoła jeździła dlatego przez ostatnie 10 lat eksploatacji samochód zrobił tylko 10 tys kilometrów może WY to "łykacie" ale ja dziękuję za takie g...o ! :/
na marginesie nowy model Kia Ceed to całkiem dobry samochód technicznie i trakcyjnie lepszy od niektórych "Niemieckich" odpowiedników w danym segmencie ! - nie szanuję ludzi którzy twierdzą, że "Francuskie to g...o, Ford g...o wort, Koreańskie to ciu**lstwo itd, itp " tak samo jak nie szanuję ludzi, którzy śmią nazywać się mechanikami samochodowymi, którzy po podłączeniu "samochodu z usterką" do kompa mówią " nie mogę Ci pomóc samochód wg. mnie jest sprawny bo komputer nie pokazuje błędów"
to moje zdanie i mam do niego prawo .... zrozumcie w końcu, że każda marka czy to Fiat czy Ford, czy KIA się zmienia !! nie stoi w miejscu !! zapraszam do artykułu --->
mądry polak po szkodzie peace