Mata grzewcza - gdzie kupić?

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

mata grzewcza - gdzie kupić?

Post» 19 Mar 2010, 19:00

Mam problem, z którym ścieram się od jakiegoś czasu. Otóż maty grzewcze w fotelach (renault scenic '02) mają obwód ale czas dogrzewania trwa wielki. W salonie zaproponowano mi nowe za 1200 zł za sztukę (na fotel potrzebne są dwie:)). Spotkałem na aukcji jakieś podobne rozmiarowo z jakieś 40 zł ale przespałem temat i od tamtej pory kolejna okazja się nie trafiła. Niestety większość oferowanych mat grzewczych to "nakładki" na fotel a nie maty montowane pod obiciem fotela. Czy zna ktoś może miejsca lub strony firm, które mają takie maty? Z góry dzięki za info.
czacha
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Mata grzewcza - gdzie kupić?

Post» 20 Mar 2010, 08:51

Jak nie masz skóry na fotelach i masz pokrowc e, to najlepiej kup sobie na allegro albo na giełdzie zwykłe maty, o których wspomniałeś i będziesz zadowolony. Dajesz matę na fotel, nakładasz pokrowiec i jest ok. Chyba, że musisz mieć pod tapicerką fotela, to już problem masz poważniejszy.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Re: mata grzewcza - gdzie kupić?

Post» 20 Mar 2010, 19:07

Niestety nie chcę takiej maty (mam jedną i cały czas się przesuwa, bo fotel jest skórzany), tylko chcę wrócić do patentu fabrycznego, czyli zamontowania mat pod skórą, tylko jest problem z dostaniem takich mat i szukam namiarów na takie maty...
czacha
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 21 Mar 2010, 21:51

Na allegro masz masę mat z foteli! kup jakieś tanie po 30-50 zł sztuka albo komplet na fotel i zakładaj wg. wlasnego schematu i przycisk gdzieś zgrabnie ukryj albo ladnie zamontuj.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
Awatar użytkownika
qki007
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

Post» 22 Mar 2010, 17:59

ja mam wyprowadzoną instalację (fotele są fabrycznie podgrzewane) tylko problem jest z rozmiarami mat. Nie wchodzą większe niż 30-33 x 30-40 cm a takich niestety nie widziałem na allegro już jakiś czas dlatego szukam innych namiarów...
czacha
Nowicjusz
Nowicjusz