Mercedes klasy A - problem z centralnym zamkiem

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Mercedes klasy A - problem z centralnym zamkiem

Post» 28 Wrz 2009, 19:44

Witam
Posiadam mercedesa klasy a (170) i niestety podczas próby otwarcia drzwi pilotem, światła kierunkowskazów mrugają, lampka wewnątrz samochodu także się zaświeca ale niestety centralny zamek nie otwiera drzwi. Po przekręceniu zamka kluczem otwierają się tylko drzwi od strony kierowcy. Samochód uruchamia się i jeździ - w tym czasie nie działa też odblokowanie drzwi przyciskiem na desce rozdzielczej. Próba zamknięcia samochodu pilotem kończy się tylko mrugnięciem kierunkowskazów (nie słychać też aby coś pracowało w drzwiach), zamknąć można przekręcając kluczyk - zamykają się tylko drzwi od strony kierowcy - te w które wkładany jest kluczyk. Może jakieś pomysły lub sugestie co się mogło stać?
mig
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Mercedes klasy A - problem z centralnym zamkiem

Post» 29 Wrz 2009, 09:24

Najpierw sprawdz bezpiecznik od centrlanego - mrugające kierunki,to prawdopodobnie włącza się alarm,aczkolwiek nie piszesz,czy go masz.Jeżeli znasz zasadę działania centralnego,to możesz sprawdzić,czy nie padły siłowniki - znajdz na module wyjście na otwieranie/zamykanie i podaj tam masę.Zamek powinien się zamknąć/otworzyć.
Sprawdz też jaki to alarm bądz centralny,to będzie łatwiej coś ci doradzić
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Post» 29 Wrz 2009, 19:01

Merol to A170 Elegance - więc chyba centralny zamek był zamontowany fabrycznie - lub podczas kupna bo kluczyk mercedesowski jest z pilotem. Alarmu nie ma - jest immobilajzer.
Z tego co jeszcze zauważyłem to klapka od wlewu paliwa też się nie odblokowuje - musiałem ją otwierać ręcznie ;).
A do siłowników to chyba ciężko dojść - boję się otwierać tapicerke na drzwiach bo nie wiem czy tam jakichś poduszek nie ma.
mig
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 30 Wrz 2009, 09:20

Jeżeli nie ma alarmu i jest tylko centralny,to najpierw sprawdz jak pisałem bezpiecznik.Jeżeli będzie ok,to musisz poszukać moduł sterowania z pilota.Z niego powinny wychodzić dwa przewody do modułu zamka centralnego.Na nie musisz podać minus -najpierw na jeden,następnie na drugi.Zamki powinny się zamknąć/otworzyć.Jeżeli to nie pomoże,to musisz sprawdzić siłowniki.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Post» 30 Wrz 2009, 20:13

W tym aucie nie ma siłownikow od centralnego i nie ma też modułu centralnego.Sam nie probuj naprawiać.Auto podłącz pod Stara i wszystko będzie jasne.
andrzej_124
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Post» 08 Sty 2012, 11:13

Trochę odświeżam stary temat, ale mam tożsamy problem z A klasą, a w wątku autor nie napisał jak problem został rozwiązany (?). Stąd moje pytanie, jak działać w podobnym przypadku? bądź jeśli mieliście taki problem, to jak sobie z nim poradziliście?
karolcm
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Mercedes klasa A
Prawo jazdy od: 01 01 2001