Na Światłach od 17 kwietnia!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Co myślisz o jeździe z włączonymi światłami przez cały rok?

Jestem za
90
63%
Jestem przeciw
46
32%
Nie mam zdania
6
4%

Razem głosów : 142

Re: Na Światłach od 17 kwietnia!

Post» 01 Kwi 2009, 17:28

LukD napisał(a):
shilay napisał(a):Zdecydowanie dobry przepis. Kiedy dojeżdżam do drogi, koło której rosną gęste krzaki, widać zza nich światła mijania nadjeżdżającego pojazdu.

No i co z tego, nawet jak widać? Wyprzedzasz na zakrętach?
A jak krzaki będą gęściejsze i akurat nie zobaczysz?

A co ma do tego wyprzedzanie, skoro piszę o dojeżdżaniu do drogi? Sprecyzuję: mam na myśli sytuację, kiedy dojeżdżam do skrzyżowania, a na rogu są krzaki. I odpowiem: nie wyprzedzam ani na zakrętach ani tym bardziej na skrzyżowaniach i to, że widzę samochód zza krzaków nie znaczy, że nie rozglądam się przy samym skrzyżowaniu, a nawet zatrzymuje się jeśli warunki tego wymagają. Nie rozumiem tylko, po co te pytania? Tylko stwierdziłem fakt i wyraziłem opinię. Czy nie uważasz, że Twoje pytania i moja odpowiedź są chyba zbędne w tym temacie?
shilay
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Toruń

Post» 01 Kwi 2009, 20:08

Pytam, abyś sobie uzmysłowił, że ten aspekt świateł wcale nie jest tak pozytywny, jak uważasz.
Waściwie po co potrzebna Tobie jest informacja, że gdzieś zza krzaków nadjeżdża samochód? Skoro, jak sam napisałeś, i tak zawsze przed włączeniem się do ruchu upewniasz się?
Ty akurat się upewniasz, i chwała ci za to. Ale co, jeśli ktoś jest tak przyzwyczajony do tego "dobrodziejstwa", że już przestał się upewniać? Pewnego pięknego dnia światła nie zauważy zza krzaka i nieszczęście gotowe.
LukD
Awatar użytkownika
LukD
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Kraków Nowa Huta

Post» 01 Kwi 2009, 20:49

LukD napisał(a):Pewnego pięknego dnia światła nie zauważy zza krzaka i nieszczęście gotowe.

Albo ten jadący za krzakami nie włączy świateł :P, a że przykład podałem naciągany... wiem ;).
shilay
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Toruń

Poprzednia

Wydarzenia