Nawigacja

Moderator: fs.tuning
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nawigacja

Post» 22 Sie 2008, 11:45

Witam chciałbym zasięgnąć opinii o nawigacjach Medion czy mieliście z nimi styczność i czy opłaca sie to kupić. Zamieszczę link do aukcji mam nadzieje ze to nie zabronione :)
http://www.allegro.pl/item420904400_go_ ... _fvat.html

proszę o opinie lub o jakaś alternatywę. Powiem tylko ze mam ja do kupienia za 380 zł
Pozdrawiam
luxbox
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Nawigacja

Post» 22 Sie 2008, 15:35

Parametry techniczne:
Procesor: Samsung Moblie 266MHz
System:Windows CE 4.2
Wyświetlacz: 3.5'' TFT - 65tyś. kolorów!

Oto trzy powody, dla których nie warto tego kupić...
1. wolny procek starej generacji, nie radzący sobie z nowszymi aplikacjami;
2. systemy WinCE 4.2 (zarówno NET jak i CORE) mają problemy z obsługą nowszych programów do nawigacji;
3. wyświetlacz 3.5" jest naprawdę bardzo malutki (niewiele większy od telefonu komórkowego średniej klasy!).

Poza tym - nigdzie nie znalazłem informacji o wersji licencji zainstalowanego programu (full/freeware/shareware/trial/demo), ani jego nazwie (nierenomowane oprogramowanie ma bardzo ograniczone możliwości upgrade'u i aktaulizacji, jakość ich pracy pozostawia wiele do rzyczenia)...

Na Twoim miejscu poskładałbym jeszcze trochę kaski i kupił jakiegoś TomToma, Garmina, ewentualnie palmtopa z anteną GPS (ale markowego, np. taki: http://www.allegro.pl/item410308572_poc ... d_bcm.html - FujitsuSiemens PocketLOOX N520) i załadować do niego taki soft, jaki będzie Ci odpowiadać...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
Awatar użytkownika
fourup
Moderator
Moderator

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy od: 08 01 1999

Post» 22 Sie 2008, 18:25

jak bym mial mediona kupic to wole nokie 6600 z tom tomem i odbiornik gps .... sprawa banalna wygodna i sprawdza sie podobnie jak np inny juz tani telek - se p910i idealne do nawigacji i uzytku na codzien :wink:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Zaawansowany
Zaawansowany

Post» 23 Sie 2008, 11:19

hmm powiem tak potrzebuje tej nawigacji bardzo sporadycznie. Dlatego nie chce wydawać kasy na coś co użyje 1 cz 2 na miesiąc. Za germina trzeba dać już troszkę więcej, a jeździłem z nim tez sie potrafi zgubić.
Co do wyświetlacza to miałem ta nawigacje w reku i jest ob spory większy niż w garminie wiec może coś tam na aukcji ten gość źle napisał. Poza tym można do niej wgrać automape. Już sam nie wiem.
luxbox
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 23 Sie 2008, 18:36

co do wyswietlacza jakis wielki zas nie jest potrzebny - na noki 6600 sie spoko jedzie na nawigacji

jak nie bedziesz uzywal czesto to moze warto zdecydowac sie na jakis dobry telefon - bedziesz mial na codzienny uzytek i nawigacje w razie potrzeby
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Zaawansowany
Zaawansowany

Post» 14 Maj 2011, 23:54

Polecam nawigację 5 cali z mapą Polski i Europy którą można kupić tutaj: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Wgrana mapa jest dobra, nie ma dużego rozrzutu między mapą a rzeczywistym stanem drogi (wyjątki stanowią remonty kiedy nie aktualizowaliśmy jej od jakiegoś czasu), czyli sam moduł GPS też zły nie jest.
Ekran jest bardzo wyraźny i wystarczająco duży, choć menu urządzenia jest trochę spartańskie (sama mapa prezentuje się dużo lepiej). Głośniki radzą sobie bardzo dobrze: działają głośno i wyraźnie.
Nie miałem żadnych problemów z wysyłką, choć niestety trzeba było na paczkę trochę poczekać, tak czy inaczej polecam ten sprzęt z droptrend.com
Ostatnio edytowany przez arekk10, 16 Maj 2011, 08:41, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl