Na wstępie chciałem zaznaczyć, że jestem nowy na tym forum. Postanowiłem tu napisać, ponieważ skłaniam się do kupna nowego samochodu.
Postanowiłem poszukać czegoś nowszego, i w miarę jeżeli to możliwe czegoś szybszego od mojego obecnego pojazdu. I tu pojawia się mój dylemat...
Za kwotę około 140-150tys. mogę zakupić nowego Volkswagena Golfa GTI w najbogatszej wersji i z pełnym wyposażeniem. Na jego korzyść przemawia na pewno gwarancja (żadnych niespodzianek), koszty utrzymania w miarę na pododnym poziomie jak w Leonie, jak i to że było to by moje pierwsze w 100% nowiutkie auto. Po jazdach próbnych stwierdzam jednak, że w osiągach nie zauważam za bardzo różnicy między nim a moim Leonem.
Przeglądając jednak otomoto oraz mobile.de natknąłem się na ciekawe (na pierwszy rzut oka) oferty Audi S4 B7 a nawet kilka ofert Audi RS4 (420KM!!!). Wiem, że to już zupełnie inna bajka, więc właśnie dlatego zwracam się z prośbą o radę. Taki samochód to na pewno trochę wyższe koszta eksploatacji (pomijając wydatki na paliwo). Jednak byłby chyba w stanie to zrekompensować
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/index.php?sect=show&id=C11123757