Olej? - Fiat Brava - coś go trzyma.

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Olej? - Fiat Brava - coś go trzyma.

Post» 05 Cze 2011, 19:58

Witam was.

Mam pytanie, otóż gdy jadę na zimnym silniku moim fiatem brava 1.6 KAT, czuć że coś go trzyma, nie pozwala się rozpędzić, tak jak by coś hamowało..

Dodam że na tym oleju w silniku zrobiłem 12 tys.km. Słyszałem opinie że to może być przez olej w silniku ?.

Jeżdżę na LPG.

Mam także do was pytanie - czy taki olej będzie dobry do mojego samochodu ? Rok produkcji to 1995r. - http://allegro.pl/olej-castrol-magnatec ... ml#gallery
seromontis55
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

Re: Olej? - Fiat Brava - coś go trzyma.

Post» 06 Cze 2011, 22:04

weś na luz i zobacz czy lekko sie toczy moga trzymac hamulce czyli zaciski cylinderki linki a olej powinno sie wymieniac co 10 tys lub co roku najlepiej zalec na stacje obsługi pojazdów i oni ci sprawdza na ścieżce zobacz czy sie nie grzeja koła moze być cos z silnikiem ze nie wchodzi w obroty np katalizator wydech moze być przyblokowny lub zbyt mała dawka paliwa lub małe ciśnienie na pompie sprawdzić filtr powietrza
ochroniarz02
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Biała Podlaska

Re: Olej? - Fiat Brava - coś go trzyma.

Post» 06 Cze 2011, 22:15

Co do doboru oleju to wszystko zależy w jakim stanie jest silnik, jeżeli nie bierze to jak najbardziej możesz lać Castrola, to bardzo dobry olej.
Nie ma mocy na zimnym a zarównano na LPG jak i na benzynie? Może "parownik" ma "zmęczoną" membranę i nie podaje odpowiedniej ilości gazu?
arciasty
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki