ostatnio przejąłem po ojcu samochód opla astre 1,4i 1993 rocznik-sedan. Mniejsza o to...w aucie jest jeszcze stare radio na kasety...ktore nie odbiera nowsze stacje z wielkimi zakloceniami-np.radio eska. chcialem sie zapytac czy jest to wina radia czy tez moze anteny ? Druga sprawa....glosniki zamontowane sa fabryczne-w przednich drzwiach i sa fatalne, basu nie ma w ogole a jak sie pusci glosno muzyke to wszystko buczy...i chcialem sie zapytac jakie glosniki będą najlepsze by zamontowac je w przednie drzwi bez zadnych zmian w tapicerce ?? chodzi mi o jakies głosniki z w miare dobrym basem i ogolnie zeby grały jako tako. Nie wiem jakie głosniki moge tam zamontowac tym bardziej,że na allegro w dziale głosniki widze rózne wymiary tych głosnikow i nie wiem w jaki rozmiar celowac ..druga sprawa jak wyglada montaz takich glosnikow ? tzn jak sie zdejmuje tapicerke i jak te kable wszystkie polaczyc z radiem ??
wiem,że to moze sie wydawac dla was temat z przedszkola, ale jak juz mowilem jestem zielony w tym temacie i wszelka pomoc mile widziana
Z gory dziekuje