Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Ogłoszenia | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Opony do audi a4 quattro

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony do audi a4 quattro
Autor Wiadomość
tyskie i juz
Nowicjusz

Auto: audi A4 1.9 TDI quattro
Moc: 130KM
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 09:55   opony do audi a4 quattro  

witam czy ktoś może mi doradzić jakie nie drogie a dobre opony kupić do audi i czy warto używki kupować z góry dziękuje

Kubuch
Stały forumowicz

Auto: Ford Focus 1,8TDDi
Moc: 90KM
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 12:59   Re: Opony do audi a4 quattro  

Jaki rozmiar i ile masz kasy? Nie warto używek.

tyskie i juz
Nowicjusz

Wysłany: 17 Grudzień 2009, 13:04   Re: Opony do audi a4 quattro  

205/55/16
co do kasy to mam około 1000 tylko chodzi mi o to że niektóre są drogie a podobno płaci się tylko za markę i nie są wcale takie dobre

ArteK
forumsamochodowe

Auto: Audi A4 B6 1.9 TDI
Moc: 157KM
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 19:20   Re: Opony do audi a4 quattro  

tyskie i juz napisał/a:
205/55/16
co do kasy to mam około 1000 tylko chodzi mi o to że niektóre są drogie a podobno płaci się tylko za markę i nie są wcale takie dobre

A nie lepiej by było wrzucić zimówki 195/65/15 sporo tańsze są i lepiej w zimie się jeździ z wyższym profilem (ale to oczywiście jak byś miał felgi w tym rozmiarze)
Najlepiej nowe używek nie polecam tym bardziej że masz napęd quatro.

Kubuch
Stały forumowicz

Wysłany: 18 Grudzień 2009, 08:27   Re: Opony do audi a4 quattro  

tyskie i juz napisał/a:
205/55/16

Z takim budżetem nie masz żadnego wyboru - kupujesz najtańsze (w oponeo 281 zł/szt za Fuldy jakieś). Jakbyś chciał wydziwiać to musisz mieć co najmniej 1200 zł.

qki007
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156 2.4 JTDM 20V
Moc: 200KM
Wysłany: 18 Grudzień 2009, 19:40   Re: opony do audi a4 quattro  

Jak nie masz kasy to kupujesz "nowe" używki. Tj. jak najnowsze i jak najlepszej firmy. Jasne że może być wtopa w sensie że opony będą krzywe, łatane bądź coś w tym stylu... Ale większość ludzi sprzedaje opony za bezcen bo im się już opłaca wymienić, a innym się opłaca jeszcze na nich jeździć.

Za DUNLOP SP Winter Sport M3 - 205/55/R16, przed zimą 2008/2009 zapłaciłem 80zł/szt., rocznik 06' bieżnik 6-7mm. Sam wulkanizator powiedział, że jak za tą cenę to muszą być krzywe jak cholera.. Założył i nie musiał praktycznie zakładać ciężarków, jedynie minimalne wyważenie jak przy każdej zmianie opon.

Kubuch
Stały forumowicz

Wysłany: 18 Grudzień 2009, 22:47   Re: Opony do audi a4 quattro  

Na zachodzie 3 letnie zimówki to śmieć (guma w ujemnych temp szybko traci swoje właściwości) ale w Polsce 3 letnie opony to nówki...
Kup jakieś nowe Savy Eskimo albo nawet Dębice i będziesz wiedział na czym jeździsz albo zmień na zimę rozmiar na 15 cali jak już ktoś wyżej wspomniał.

tyskie i juz
Nowicjusz

Wysłany: 19 Grudzień 2009, 08:58   Re: Opony do audi a4 quattro  

A za tą kasę skompletuje 195 i jakieś felgi bo 205 i tak musiał bym zakładać na alusy a to podobno wszyscy odradzają na zime

qki007
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156 2.4 JTDM 20V
Moc: 200KM
Wysłany: 19 Grudzień 2009, 14:59   Re: Opony do audi a4 quattro  

tyskie i juz napisał/a:
A za tą kasę skompletuje 195 i jakieś felgi bo 205 i tak musiał bym zakładać na alusy a to podobno wszyscy odradzają na zime

Jak masz alusy "fungiel" nówka za 800 zł z Allegro to racja - nie zakładaj. Jeśli jednak są to oryginalne danej marki to możesz śmiało zakładać na nie opony zimowe identycznej szerokości co letnie, wtedy będzie i tanio i jeszcze dobrze. Oczywiście lepiej by było jak by były minimalnie węższe ale nie można mieć wszystkiego.

Dużo jeździsz w zimie? Moim zdaniem powinieneś kupić jakieś Dunlopy albo Goodyeary od pewnej osoby z allegro i żeby nie miały więcej jak 5 lat i bieżnika też żeby nie było za mało.