Oszuści z Mławy!!

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Oszuści z Mławy!!

Post» 16 Lip 2008, 22:43

Z własnego doświadczenia zalecam WIELKĄ ostrożność przy współpracy z firmą "Wertrans" z Mławy. Z ich oferty zamówiłem konkretny samochód ze Stanów. Całość kwoty zapłaciłem z góry gotówką. Po dziesięciu tygodniach otrzymałem samochód, który z zamówionym miał wspólne tylko trzy cechy: kolor, markę i model. Cała reszta była niezgodna z zamówieniem. Miał być bezwypadkowy, natomiast w rzeczywistości był poobijany z każdej strony. Nie polecam tej firmy jako pośrednika.
|wertrans.com
Robert40
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Oszuści z Mławy!!

Post» 07 Kwi 2009, 10:28

a ja dodatkowo ostrzegam, bo ze zwrotem zaliczki bujamy się już 3 miesiąc i sprawa trafi do sądu

nie wygraliśmy aukcji w USA i mieliśmy mieć zwróconą zaliczkę w ciągu 7 dni i od 30 stycznia czekamy dalej - jak się zadzwoni to już, już pieniądze wysyłają ale jakoś dojść nie mogą.

tylko się cieszę że aukcji nie wygraliśmy bo wtedy byłyby problemy

więc absolutnie nie polecam tej firmy
AlMastar
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 06 Wrz 2009, 10:44

Czytając te wpisy na forum z racji swojego zawodu nie mogę podzielić tego zdania.
Sam osobiście zamówiłem w tej firmie Wertrans z Mławy swoje auto , na początku jak każdy maiłem małe obawy lecz na koniec transakcji byłem mile zaskoczony , auto przyjechało w idealnym stanie naprawdę Firma stanęła na wysokości zadania i wywiązała sie z umowy w 100%.
Mało to , poleciłem ich swojemu znajomemu i też było wszystko w porządku .Fakt że termin dostawy wydłużył się o ponad 2 tygodnie bo miało być 8 tygodni a wyszło 10 , ale było warto , auto wyśmienite bez żadnych zastrzeżen.
Dlatego po tak dobrych odczuciach , nie mogę podzielić Państwa uwag.
Pozdrawiam Wszystkich i polecam tą firmę ponieważ są sprawdzeni .
Prawnik67
prawnik67
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Warszwaw

Post» 06 Wrz 2009, 14:23

jesli jest w porzadku to o czym pisac? chyba ze jest sie osobiscie zainteresowanym dobrym imieniem firmy, przesadne pochwaly "cukier lukier" podejzana sprawa,
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: swarzędz

Post» 14 Sty 2010, 18:44

Witam Państwa

po sygnałach dochodzących od naszych Klientów o tym wpisie w internecie , zdecydowaliśmy się sprostować wyżej wymienione dwa negatywne wpisy.

Jeżeli chodzi o pierwszy wpis , to jest to połowiczna prawda , Szanowny nasz Klient od auta Infiniti FX 35 zapomniał dopisać że przy odbiorze tego auta uzyskał od naszej firmy znaczną gratyfikację w postaci zwrotu gotówki za zaistniałą sytuację , którą wspólnie z Naszą firmą ustalił i sprawę zamknęliśmy pozytywnie dla obu stron.

Jeżeli chodzi o drugi wpis , to przykro mi lecz nie kojarzymy tegoż Klienta , jest zbyt opisowo , możliwe ze to Szanowna Konkurencja którą Serdecznie Pozdrawiamy.

Pragnę poinformować że nasza firma od 6 lat specjalizuję się w rynku Amerykańskim i wywiązuje się w 100% ze swoich zadań . Jak każda firma prowadząca działalność posiadamy bardzo dużo Klientów którzy są zadowoleni , oczywiście znajdzie się kilka osób którzy mogą być bardziej lub mniej zadowoleni , jest to normalna rzecz , po prostu "Życie"

Dziękujemy uprzejmie Naszym Klientom za wpisy pozytywne , które pozwalają na obiektywną opinię o naszej Firmie.

Przykro nam bardzo że nastąpił taki wpis o nazwie "oszuści" , który nas dotknął lecz jeżeli była by to prawda to nie działali byśmy do dnia dzisiejszego , a jednak Nasza firma istnieje i się rozwija sprowadzając nadal auta z USA i Europy.
Wertrans Mława
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: USA

Post» 15 Sty 2010, 10:12

Witam serdecznie;
Jestem nowym na forum, jednak chcę napisać o moich dotychczasowych doświadczeniach z firmą Wertrans oraz ogólnych. Poszukiwałem samochodu z USA - Chrysler lub Dodge Van. Znalazłem na Allegro Dodge'a SXT z 2008 roku, podobno bezwypadkowy - sprzedawca też niby "TOP". Po sprawdzeniu VIN okazało się, że samochód "bezwypadkowy" okazał się totalnym złomem, a sprzedający wysłał mi do tego samochodu dodatkowo VIN pod inny samochód (sic!) - samochód można zobaczyć na bezwypadkowe.pl. Po tych doświadczeniach postanowiłem szukać przez znajomych sprzedawcy - miły sympatyczny, jednak mało konkretny. Po kilku poszukiwaniach na motoallegro znalazłem f-mę Wertrans. Zacząłem też szukać info o firmie na stronach - znalazłem je np. w postaci tego wątku. Mimo wszystko skontaktowałem się ze sprzedawcą, wiedząc, że poprzez rozmowę osobistą też można się utwierdzić w tej czy innej decyzji.
Rozmowa też dotyczyła tego wątku i argumenty pana Jacka mnie przekonały - bez kręcenia, rzeczowe i jasne. Podjąłem decyzję o zakupie przez firmę Wertrans.
Jak do tej pory tranzakcja przebiega bardzo sprawnie (samochód jest na odprawie celnej) - jestem informowany o każdym kroku pośrednika. Nawet jeśli jest jakieś opóźnienie mam info o tym. Jestem pewien, że samochód jest taki, jakiego dokładnie szukam. Na wielki plus mogę dodać też pomoc w uzyskaniu u dealera w US obniżki ceny na samochód dzięki panu Jackowi. Podsumowując jak dotąd współpraca przebiega bardzo dobrze, nie mam żadnych powodów do obaw o przebieg tranzakcji. Jak samochód będzie w kraju dam też podsumowujący post.
Gdyby ktoś myślał np., że mam jakiś związek z firrmą, lub piszę w jej imieniu, dodatkowe info mogę podać na priv.
User Warszawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

Post» 15 Sty 2010, 20:15

kazdy z was tu jest nowy i tylko po jednyp poscie ! mysle ze sa tu tylko 2 osoby jeden nie zadowolony i przectawiciel firmy ktory zrobil sobie 2 czy 3 kata !!! pamietajcie nie dawajcie kasy ludzia co maja wyjechac po auto tylko spisujcie umowe ze jak przyjedzie to mu dacie calosc !!! pozatym samemu jedzie sie po auta a nie ktos !!!
...
fanteo
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

Post» 15 Sty 2010, 21:10

fanteo napisał(a):kazdy z was tu jest nowy i tylko po jednyp poscie ! mysle ze sa tu tylko 2 osoby jeden nie zadowolony i przectawiciel firmy ktory zrobil sobie 2 czy 3 kata !!! pamietajcie nie dawajcie kasy ludzia co maja wyjechac po auto tylko spisujcie umowe ze jak przyjedzie to mu dacie calosc !!! pozatym samemu jedzie sie po auta a nie ktos !!!

Też nie masz człowieku za dużo postów, więc się nie wymądrzaj proszę. Najpierw sprawdź a potem pisz. Wyraźnie napisałem, że całą historię możesz sprawdzić pisząc na priv. Nikt mnie nie prosił do pisania na tym forum, piszę jako klient. Jak widzisz z mojego wątku tranzakcja jest jeszcze nie skończona. A to, że napisałem, jak i szukałem np. na forum bezwypadkowe.net samochodu z US jest do sprawdzenia.
pzdr
M.

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 16:51 ]
Witam serdecznie:
Dzis w Polsce znalazł się mój samochód. Cóż mogę napisać. Jestem bardzo zadowolony. Sprzedawca okazał się bardzo rzetelny. Samochód wybierałem sam, więc tutaj żadnych uwag. Jedyny problem, o którym z resztą pisałem dotyczył dłuższego czasu oczekiwania, ale i tak brałem to wcześniej pod uwagę. Totalnym zaskoczeniem na korzyść firmy jest to, iż jadąc na urlop pośrednik dostarczy mi osobiście wszystkie dokumenty do uzyskania rejestracji. Ja ze swej strony dziękuję Panu Jarkowi za profesjonalne podejście do tematu, z pełną odpowiedzialnością polecam.

Jeszcze raz - gdyby ktoś nie wierzył - można pisać na priv.

p.s. czasem łatwiej jest uwierzyć w wypowiedź osób trzecich, gdy ktoś kogoś opluwa lub skarży. Za to, gdy ktoś wystawia pozytywa drugiej osobie, z samego założenia jest flekowany, bądź z góry uważany za osobę mało wiarygodną.
User Warszawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 10 Lut 2010, 12:04

Koledzy ale to tak jest wszędzie
każdy chce zarobić kupi za 100zł a sprzeda za 400
:mrgreen:
janow4
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: mława

Post» 13 Lut 2010, 11:13

Witam:
Wczoraj odebrałem samochód z Mławy, wygląda lepiej niż mogłem oczekiwać. Dodatkowo chłopaki wykonali w samochodzie wymianę oleju, zrobili przegląd i zdołali jeszcze usunąć usterkę w postaci źle zamykanych tylnych siedzeń elektrycznych.
Opinię na temat firmy podtrzymuję - profesjonaliści.

Natomiast w międzyczasie miałem przyjemność z jedną agencją celną - z grzeczniości nie wymienię - gdzie okazali się partaczami i naciągaczami. Mieli załatwić sprawę wg rozmowy ze mną w 1-2 dni. Trwało to tydzień. A w końcowym rachunku próbowali mnie naciąć na podwójne koszty za załatwienie sprawy - nie było nawet słowa przepraszam za to.

Inna sprawa rejestracja, tam składając przetłumaczone dokumenty urzędnicy przyczepili się, że puste - nie wypełnione rubryki nie przetłumaczył tłumacz przysięgły. Ja więc w te pędy szukałem innego - bo ten który to tłumaczył był na urlopie. Znalazłszy biuro okazało się, że tłumaczenie jest ok i urząd tego nie powinien wymagać (sic!). A tłumaczenie w tempie ekspres to dodatkowy wydatek. Udałem się na rozmowę do Naczelnika - bezskutecznie, żadne wyjaśnienia nie pomogły. Koniec końców musiałem poczekać na swojego tłumacza.
User Warszawa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 11 Paź 2010, 21:47

Też zostałam OSZUKANA przez firmę WERTRANS z MŁAWY reprezentowaną przez Pana Roberta C. Sprawę skierowałam już do sądu. Podpisałam w dniu 3 lutego 2010r z firmą umowę na dostarczenie samochodu z USA marki INFINITI FX35 , pieniądze za ten samochód wysłałam przelewem w całości kilka dni po podpisaniu umowy. Samochód miałam otrzymać do dnia 15,04,2010r. , lecz poinformowano mnie że są pewne opóźnienia. Czekałam jeszcze miesiąc i po licznych telefonach okazało się że samochodu, który zamówiłam nie będzie , więc poprosiłam o zwrot wpłaconych pieniędzy w odpowiedzi usłyszałam że nie posiadają takiej kwoty i zaproponowali mi inny samochód marki Subaru Tribeka , zgodziłam się po kolejnych kilku
tygodniach(czerwiec) i licznych telefonach dostarczono mi ten samochód (SUBARU) , lecz jak się okazało nie posiadał on dokumentów , obiecywano mi że będą lada chwila . Po ostatecznym terminie niedostarczenia dokumentów tj.30,08,10 wystąpiłam powtórnie o zwrot moich pieniędzy. Pieniędzy nie otrzymałam do dnia dzisiejszego tj.11,10,2010 mimo licznych zapewnień że już je wysyłają. W połowie września sprawę zgłosiłam na policję i do sądu. TAKŻE PRZESTRZEGAM WSZYSTRKICH PRZED KONTAKTEM Z FIRMĄ WERTRANS Z MŁAWY!!!
fiona
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: BRZEZINY