slowik93 napisał(a):muzzy33 napisał(a):ponoc te silniki 2.7 sa dosc awaryjne... rozmawialem z kilkoma dobrymi (moim zdaniem) fachowcami i odradzali ten silnik...
poza tym jezdzilem A6 2.0 TDI i moim zdaniem wystarcza w zupelnosci... a jesli komus za malo to polecam 3.0 TDI ale nie ten 2.7
A ja czytałem że właśnie silnik 2.7TDI to udana konstrukcja, dowodzi to nawet test długodystansowy. A nieudaną jest 2.0TDI.
Baqś jeździłem A6 jakbyś chciał wiedzieć, jako pasażer i wiem jakie ma materiały w środku także nie gadaj że ma słabe, widocznie nie miałeś doczynienia z tym samochodem. Audi to wyższa liga tak jak Mercedes i BMW. Wiesz co to jest komfort jazdy??!!
Widać że g...o wiesz o tym samochodzie, bo A6 2.0TDi waży 1540kg, a nie 1800

Silniczek 2.0TDI spokojnie sobie poradzi z tym samochodem. Cytat:
Marka,model: Audi A6 2.0 TDi Rok produkcji: 2004 Waga: 1540kg Typ Nadwozia: sedan A to że mam 15 lat o niczym nie świadczy

Podałem mase dla combi, która wynosi 1820 sugerując się przy tym masą a4 tez dla wersji kombi, wiec zadnej róznicy nie widze, cos takiego jak proporcjonalnosc, chociaz nie wiem czy takie rzeczy robiłes juz w gimnazjum.
Po drugie znowu ci tłumacze, ze nigdzie nie napisałem, ze audi ma słabe materiały w srodku, tylko poprostu na tle konkurencji BMW,Mercedes,Volvo, wypadają najsłabiej.
Silnik 2.0 TDI 140km posiada moja mamuska w Octavi, i tam ten silnik pasuje idealnie ale nie do auta duzo wiekszego jakim jest a6, ale w sumie na takie tematy się nie dyskutuje, bo dla osoby, która przesiadła się z malucha, elastycznym silnikiem będzie 1.4 60km na benzynie a dla osoby, która jezdziła 200km turbo bedzie to poprostu zamuła.
Co nie zmienia faktu, ze dla mnie silnik 2.0TDI w klasie auta a6 jest nie do zaakceptowania bo rozpędza go do 100 w 10.9...
Nastepnym razem czytauj z uwagą wszystkie wypowiedzi, moze wiecej zrozumiesz.
Ponadto 2.7 tdi jest dość udane, 2.0tdi na pompowtryskiwaczach nie udane, ale teraz juz w 2.0tdi się nie montuje pompowtryskiwaczy więc jest to bez znaczenia.