Re: passat b5 z niemiec
» 16 Sty 2011, 14:09
Powinniśmy jednak zacząć od tego, że mało który niemiec będzie jeździł passatem o wartości 1,5-2 jego pensji. Jak już ktoś będzie jeździł passatem B5 to fakt, że będzie w ładnym stanie, ale nie dasz rady go kupić bo:
- będzie to drogi egzemplarz -> złotówka jest wciąż raczej słaba,
- taki właściciel jest ciągle nękany np. na przeglądach czy aby auto nie jest do sprzedaży i jak komuś go sprzeda to raczej nie przez portal mobile.de,
- jak już go wystawi na mobile w dodatku w atrakcyjnej cenie to nie dasz rady go kupić chyba, że dasz rade zadzwonić jako pierwszy, zarezerwujesz auto i drugiego dnia jesteś w Niemczech po odbiór, generalnie ta opcja wymaga troche szczęścia, ale np. w 2008 zdażyło mi się, że jeden Niemiec trzymał mi samochód przez 5 dni - zadzwoniłem w czwartek, a na miejscu byłem w środe, jak z nim rozmawiałem to mówił, że oczywiście ruscy,bułgarzy itd byli na miejscu, ale, że się umówił ze mną to trzymał samochód.
Co do liczników to rodowici Niemcy są raczej uczciwi i się w to nie bawią. Jak sprzedają samochody z przeszłością to raczej nie ukrywają tego. Ale wiadomo wyjątek od reguły jak wszędzie można znaleźć.