Re: Peugeot 309, świeci się dziwna kontrolka, zobaczcie.
» 18 Sty 2009, 14:41
gadu07 napisał(a):A świeci Ci może któraś z tych kontrolek "( P ) i ( ! )" ?
Tak, jeśli podniosę ręczny.
Teraz jechałem, zaciągnołem ręczny i się nie zaświeciła ta dziwna kontrolka.
A (P) i (!) Świeci, przy zaciągnientym ręcznym.
Płynu mam Full, nie dawno było wymianiane wszystko, od filtrów po oleje i płyny.
» 18 Sty 2009, 16:41
Może problem tkwi w zasilaniu lub masą zegarów.A i jeszcze jedna ważna rzecz ! Sprawdz alternator ! Jeśli się nie umiesz za to zabrac to jedz do jakiegos mechaniko - elektronika.
» 28 Lip 2009, 23:04
Witaj.
U mnie w ostatnim czasie tez zaczeła zapalać sie pomarńczowa kontrolka( takie kółeczko a po bokach kreseczki) byłam u mechanika i sądzi ze sa to klocki aczkolwiek pewny nie jest. Mam peugota 309 rok 93.I ta kontrolka jest po lewej stronie nad szybkościomierzem, czy U Ciebie było tak samo ??? Choć wydaje mi sie ze mogą byc to klocuszki bo po zrobieniu ok 400 km przy wcisnieciu hamulca zaczyna sie lekko świecić a na STOP-ie swieci ostro. Podpowiesz cos????
Co to za mechanik który nie wie od czego jest ta kontrolka..?
Tak kończą ci się klocki, i radzę dość szybko je wymienić, tym bardziej że to są groszowe sprawy (Ja w Bielsku-Białej) kupiłem za jakieś 80zł bardzo fajne klocki.
A co do wymiany, to nie wymieniaj u tego mechanika który powiedział ci że to "Chyba" klocki.
"Chyba" to ci nie zabezpieczy albo nie dokręci klocka, i "Chyba" możesz gdzieś przywalić