Tym razem piszę posta na prośbę kolegi mojego kolegi, a właściwie to jego ojca
Otóż wyżej wspomniana osoba jest myśliwym, i zapytała mnie czy nie doradziłbym jej zakupu jakiegoś pick-upa, a ja nie ukrywając powiedziałem, że pickupy to widziałem tylko na fotkach w necie, lecz mogę się zapytać na forum...
I sprawa jest taka: chłop miał 2 auta, jakąś osobówkę i niwę, sprzedał to w cholerę i zamierza kupić pick upa z racji tego, że jest myśliwym( chciał disco ale odradziłem mu bo pewnie całe by je upaprał i na co to ), lecz co do zakupu ma pewne kryteria, a mianowicie
- auto stosunkowo nowe 1998 - 2003 ( mniej więcej jakoś tak )
- bezawaryjne, dające rade w terenie ( oczywiście z jakimiś tam modyfikacjami i nie chodzi tu o tor do extremu tylko lasy itp )
- ważne zęby w środku mieściło się te 5 osób, bo sprzedał osobówkę, a z rodziną też czasem chce gdzieś się wybrać.
-żeby w miarę podkreślam w miarę było dobre na asfaltówkach ( dynamika przyspieszenie )
-i żeby to był jak najmniejszy pick up, bo dawał sobie rade na luzie w niwie i teraz nie zależy mu na wielkości paki, jeszcze by było miło jakby to garażu wszedł czyli po prostu jak najmniejszy pick up
Jedyne co mi przyszło do głowy godnego polecenia to stara navara, hilux, coś mi się obiło o uszy, że istnieje takie coś jak nissan pic up d 22? Ale tak naprawdę nie wiem, który jak robi który jest najmniejszy itp, więc z tą prośbą zwracam się do was a w szczególności do myśliwych
Z góry dzięki za pomoc