shark88 napisał(a):co do bmw sie zgodze ale audi bardzo mało awaryjne i części są o wiele tańsze niż choć by własnie do mazdy czy do hondy, ponieważ jest w chusteczke tych aut, sam sie go pytałem o auto które sie opłaca do 5000zł to pierwsze powiedział własnie audi 80
stary daj spokoj z audi80, zadna szanujaca sie kobieta nie wsiadzie do takiej padaczki, wiec co on bedzie tym wozil, zakupy?:P
oczywiscie zartuje ale dla mnie ten samochod to jakas porazka , kojarzy mi sie z amerykanskimi samochodami ktore celowo sa oslabiane i maja ogromne spalanie, takie sa wlasnie stare audi
[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 17:38 ]hosearmando1 napisał(a):Liero napisał(a):Nie ukrywam,ze glownie szukam wlasnie mazdy lub civica najlepiej w sedanie(5 drzwiowa) tylko wlasnie chodzi mi jakie te auta dobre sa na jakich silnikach
Honda Civic 1,5 ma jakoś 105 KM a Mazda 323f 1,5 ma 90 KM więc Hania trochę mocniejsza

aczkolwiek w 323f ten silnik 1,5 też daje radę

(spalanie hond i mazda mają podobne) tam ktoś wcześniej pisał że lepiej 323f z silnikiem 1,8 lub 2,0 bo trochę więcej pali a mocniejsza... przyłączam się do tego lecz mam wątpliwości czy to spalanie będzie "trochę" większe ;p
wlasciwie 323f 1,5 ma 88KM ale jest strasznie zrywna jak na taka niewielka moc, bedziesz zaskoczony jak rozkrecisz ten samochod powyzej 3500, civic tez jest dobra ale hondy do mazdy maja daleko jest chodzi o stylistyke wnetrza i karoserii i ergonomia wnetrza rowniez jest na wyzszym poziomie, komfort podrozowania jest niemal identyczny
co do spalania powiem ci ze 1,8 wersja gt 4 cylindrowy nie v6 jest calkiem zrywny bo ma 128KM a spalanie oscyluje w granicach 8,5 w cyklu mieszanym przy dynamicznej jezdzie, v6 2,0 zamontowany w tym samym samochodzie ma 144KM wiekszy moment obrotowy i jesli silnik jest w dobrym stanie spala ok 8 przy tych samych warunkach , a to dlatego ze masa pojazdu pozostaje ta sama a moc i moment obrotowy sa znacznie wieksze