Pokrowce skórzane a lato/zima

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Pokrowce skórzane a lato/zima

Post» 07 Wrz 2011, 18:41

Witam. Myślałem nad zakupem eko-skórzanych pokrowców do swojego samochodu. Od razu powiem, że nie chodzi o "wiejski tuning", ani w ogóle o stylizacje itp. Po prostu mam w domu eko-skórzany fotel biurowy i strasznie fajnie mi się na nim siedzi, pobada mi się też jego wygląd. Co prawda doświadczyłem w lecie, siedząc bez koszulki, że skóra się pociła i "przylepiała" do oparcia, ale w aucie zawsze jeżdżę ubrany, więc to nie jest przeszkodą.

Zastanawia mnie jednak następująca kwestia: czy stojąc parę godzin na słońcu, w lecie, na parkingu, te eko-skórzane pokrowce nie nagrzeją się jak patelnia? I czy w zimie nie będą zimne jak blacha?

PS. Nie jestem pewny, czy to odpowiedni dział, ale ze wszystkich wybrałem ten.
kiryl
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

Re: Pokrowce skórzane a lato/zima

Post» 11 Wrz 2011, 23:10

powiem tak. Osobiście mam w aucie prawdziwą skórę i siedzi się fajnie tak jak mówisz fajnie ma wygląda itd. Tylko że na słońcu w upalny dzień można się poparzyć siadając w koszulce nie mówiąc już o spodenkach czy bez koszulki w szczególności jeśli skóra jest czarna. Jeśli chodzi o zimę to odwrotnie można przymarznąć dlatego na zimę narzucam pokrowce żeby d... nie przymarzła do fotela.
Awatar użytkownika
mirko50
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Wola Zarczycka

Re: Pokrowce skórzane a lato/zima

Post» 13 Wrz 2011, 10:45

Nie polecam. Szybko się wycierają i odgniatają. Z daleka to wygląda ok, ale z bliska tandetnie.
TopRider
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 3, 1.6 75KM