Witam...
I znowu mam kilka drobnych problemów z moją rakietą...
Pierwszy problem który mam od niedawna to wieszające się obroty... Po przejechaniu kawałka drogi z prędkością powiedzmy 110 km/h kiedy wcisnę sprzęgło i wbije bieg jałowy obroty spadają do 1700 obr/min i dopiero po kilku sek spadają do właściwych odbrotów... Co może być tego przyczyną... Objawy występują zarówno na benzynie jak i na gazie...
Drugi problem to dziwny dźwięk przy odpalaniu silnika... Przez chwilę po odpaleniu słychać coś jakby jakieś łożysko było "wywalone"... Przypuszczam, że może to być coś z pompą wody ale może się mylę (samochód miał wcześniej kilkumiesięczne przestoje co mogło spowodować osadzenie się kamienia na łopatkach)... Obstawiam właśnie pompę bo temp. silnika może nie bardzo wariuje ale podczas jazdy potrafi się zmieniać (wcześniej zmieniała się tylko podczas postoju) no i te przestoje samochodu...
Trzeci problem to problem z kablami WN... Jeden kabel od pierwszego gara co jakiś czas zachodzi takim niebieskim nalotem co powoduje większe spalanie... Co może być tego przyczyną i jak można sobie z tym poradzić?? Można tak jak w przypadku akumulatora wysmarować końcówkę kabla olejem samochodowym??
Pozdrawiam...