Witam.
Wstawiam ten post w imieniu kolegi,zwracam się do ludzi,którzy mieli styczność z Poldkiem 1.4 16V ... ile takie cudo pali benzyny a ile gazu tak mniej więcej i jak jest z awaryjnością ? Pozdrawiam
mialem takiego polaja, ale nie pamietam dokladnie ile palil. Mialem w nim instalacje gazowa, cos mi sie kojarzy ze okolo 11 litrow wciągał. Co do osiagow to ma zdecydowanie lepsze niz zwykle motory polonezowskie.
Również miałem przyjemnośc jechać takim Poldkiem. Sam mam Poldka 1.5 (co prawda 89r.) i po przejażdzce Poldroverem różnica w osiągach jest naprawde duża. Dwa wałki w głowicy i seryjne 103 KM w tej budzie robi już dobrą robote, chodź spotkałem wiele opinii, że ten motor 1.4 w Polonezie to pomyłka, że części do niego nie są już takie tanie. Co do spalania to jak się o niego dba to przy spokojnej jeździe nie powinien spalić więcej jak 8 l benzyny i 10 gazu.
Pozdrawiam.
mex500: noooo, nie wiem, czy nie warto założyć gaz? Policz tak: 8x4.50=36zł. Niechby na gazie spalił 10/100, to masz: 10x nawet 2.50/l lpg (gdyby zdrożał drastycznie) = 25zł. Masz "na górce" 11zł. Rachunek bardzo szacunkowy. Dobrze założona instalacja daje frajdę pod dystrybutorem...
tak,tylko jak go znam to pojeździ maksymalnie rok i sprzeda tak więc gaz mu się nie zwróci kupi poldka za 2000 zł,założy gaz za 1500-2000 zł i sprzeda maksymalnie za 3000 zł..nie opłaca mu się,ale jak 7-8l to całkiem,całkiem...Pozdrawiam[/list]