Re: pomocy!!! lejacy wysprzeglik!!!
» 25 Sie 2011, 12:14
witam.jak przerabialem swojego landak 2 lata temu,to sprzeglo musialem odpowietrzyc,tylko ze wtedy zlapalem stary plym i bylo dobrze,miesiac temu padla mi pompka i musialem zmienic na nowa,kupilem nowa,koles przy mnie rozdzielil pompke i silownika(zestaw do 1.8 b )pompka ta sama tylko silownik inny, zalozylem, odpowietrzylem (zalalem nowym DOT4 stary wyplynal przy odpowietrzaniu caly)i pojezdzilem tydzien,pozniej nagle sprzeglo sie skonczylo,okazalo sie ze nie ma plynu w pompce.zalalem plyn i odpowietrzylem i wtedy zaczelem szukac wycieku,no i znalazlem,cieknie z obudowy sprzegla,teraz musze dolewac pol zbiorniczka pompki dziennie.wiec co moglem zrobic zle?chyba nie!wydaje mi sie ze DOT4 jest za rzadki i dlatego tak sie dzieje.jestem pewiem,ze wysprzeglik jest jeszcze oryginalny jak i sprzedlo,wiec chyba juz najwyzszy czas zmienic sprzeglo i wysprzeglik,auto ma juz 95tys km nabite,troche szybko jak na wymiane,ale coz poradzic.warty jest inwestycji,jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.sprobuje jeszcze zalac jakis gestrzy plyn i zobaczymy co bedzie,wysprzeglik to koszt 320zl za LUK,cena jest ok,tylko roboty jest 2 dni.
Landek Td4