Popełniłem błąd, że nie wspomniałem o wymaganiach.
Więc tak, przede wszystkim auto musi być w miarę oszczędne. Oczywiście żadne auto takie nie jest, ale im mniej problemów tym lepiej
Auto będzie służyć młodej parze dla której każdy grosz się liczy.
Planujemy przerobić przyszła furkę na gaz. Zastanawialiśmy się nad dieslem, ale ropa co trochę idzie w górę i tu jest dylemat. Oczywiście jeszcze może być tak, że zdecydujemy się nad diesla.
Na pewno auto nie może być wyposażone w większy silnik jak 2.0.
Musi być sporawe ze względu na dziecięcy wózek (na wszystko trzeba się przygotować

)
Cóż mogę więcej napisać ....
Za tą kwotę auta na lata nie będzie, ale żeby chociaż posłużyło parę latek, to będziemy mega zadowoleni.
Teraz napiszę, to co słyszałem o w/w autach.
Mazda 6 - bardzo dobre autko, ale blacha najgorsza z wszystkich w/w. Nie podoba mi się to, że nie można wstawić własnego odtwarzacza. Spory dla mnie minus, bo chciałbym jakiś w miarę dobry sprzęcik grający.
Mondeo - wydaje mi się, że jest to dobre autko. Cena w stosunku do rocznika bardzo atrakcyjna. Z drugiej strony obawiam się tego "ford kupę wort". Nie podoba mi się wnętrze w aucie, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
Honda - bardzo mi się podoba, podobno bardzo dobre auto, mało awaryjne, ale czegoś mi w nim brakuje, może przekonania ?
Audi A4 - podobno auto bardzo słabe. Za tą kwotę nie ma co się porywać na takie autko, bo można trafić na szmelc.
BMW - podobno autko często źle kojarzone, auto mało awaryjne i nie takie drogie w utrzymaniu jak ludzie sądzą.