problem z mechanikiem niechce dac mi zaswiadczenie
» 29 Lis 2011, 11:45
jak pisałem w postach wcześniej mialem problem z moim autem astra 2 pasek od alternatora mi strzelil i wpad pod rozrząd następna rzecza to zaprowadzilem samochod do mechanika i powiedzial mi ze obróciło rozrząd i bedzie trzeba planowac głowice nowy rozrzad dźwigienki,uszczelki itd powiedział mi za wszystko 2 tys.co bylo dla mnie duza suma i dlatego powiedziałem ze cześć sam sobie kupie i głowice z planuje na własna rękę(mam na to gwarancjie) on powiedział ze za robote chce 500zl i mial mi wystawic zaswiadczenie ze robił auto i fakturę.teraz mi mówi ze jak chce fakture musze doplacic 100zl a zaświadczenie jako takiego mi nieda.co mam robić??bo wtej chwili nie mam żadnej gwarancji na auto a nie chce temu zlodziejowi doplacac kolejnych pieniędzy bo i tak zdar ze mnie za rozrusznik bo niby szczotki były zużyte jak dzwonilem mowil ze rozrusznik jest u elektronika a przyszedłem 30 minut po telefonie powiedział ze już włożył go.
Re: problem z mechanikiem niechce dac mi zaswiadczenie
» 29 Lis 2011, 20:27
zaprosić Urząd Skarbowy na rozmowe wg polskiego prawa ceny w naszym kraju podawane są brutto, czyli z uwzględnieniem wszystkich podatków w tym VAT, jak się po gościu rzejadą to drugi raz takiego numeru nie wytnie