Witam mam Fiat Cinquecento 700 aisa mam dziwny problem zrobilem kurs autem z 40 kilometrow podjezdzam pod mechanika i auto mi gasnie po przycisnieciu sprzegla i nie chce odpalic mechanik z kolegami prubuja podladowac akumulator po ladowaniu 3h nic to nie dalo dalej auto nie odpala nastepnie zostaje sprawdzony rozrusznik jest ok dziala dalej prubja odpalic auto na popych i po pchaniu auta gdy puszczam sprzeglo na biegu 2 auto hamuje jak by byla jakas blokada nie wiadomo o co chodzi co sie moglo stac auto idzie przemiescic tylko na luzie wszystkioe biegi wchodza ale cos blokuje bo nie idzie popchac na biegu auta prosze o szybka pomoc ! ;(
kamas92 napisał(a):po pchaniu auta gdy puszczam sprzeglo na biegu 2 auto hamuje jak by byla jakas blokada
A nie masz przypadkiem zakleszczonej skrzyni biegów...
[ Dodano: 6 Październik 2010, 21:26 ] Ps.Niedoczytałem do końca posta.To nie skrzynia ale problem z silnikiem.A sprawdzałes silnik się obraca kręcąc ręką za koło pasowe...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
ppawelek5 napisał(a):sprawdz najpierw czy czasem pasek rozrządu nie pękł lub czy ci nie przeskoczył...
paska on nie ma łańcuch...a jeszcze pamiętam ze miałem taką sytuację że panewka główna na wale od koła zamachowego się zatarła i objaw był właśnie taki..to czeka cie wyciąganie silniczka...dasz radę ..