Problem z układem chłodzenia w Mitsubishi Carisma 1,9 TD

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

problem z układem chłodzenia w Mitsubishi Carisma 1,9 TD

Post» 27 Gru 2008, 13:51

witam wszystkich mam problem ponieważ ubywa mi płynu w zbiorniczku wyrównawczym tak że po przejechaniu kilkunastu km jest pusty, układ ogólnie jest szczelny nie widać wycieków pompa wodna jest nowa czujnik od wentylatora chyba jest dobry bo na postoju rozgrzałem auto w celu sprawdzenia czy wentylator się załączy i przy temp. ok 90 stopni wentylator się włączył, uszczelka pod głowica jest ok bo płynu nie ma w oleju. Proszę o podpowiedz.
adamo06-1983
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 27 Gru 2008, 15:13

Skoro płynu nie ma w oleju(poziom oleju się nie podnosi),nie ma wycieków,to płyn przedostaje się do komory spalania.Spaliny czasami nie są białe i gęste?A to wskazywałoby na uszczelkę pod głowicą.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Re: problem z układem chłodzenia w Mitsubishi Carisma 1,9 TD

Post» 28 Gru 2008, 12:51

MotoAlbercik napisał(a):Skoro płynu nie ma w oleju(poziom oleju się nie podnosi),nie ma wycieków,to płyn przedostaje się do komory spalania.Spaliny czasami nie są białe i gęste?A to wskazywałoby na uszczelkę pod głowicą.

wydaje mi się że uszkodzona uszczelka objawiałaby się spadkiem mocy pojazdu, spaliny są białe ale tylko gdy silnik jest zimny po rozgrzaniu nie ma dymu
adamo06-1983
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 28 Gru 2008, 13:35

Jeżeli ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym,to ma on tylko trzy ujścia - albo dostaje się do komory spalania przez przepalonąuszczelkę pod głowicą,albo dostaje się do układu smarowania silnika równiez przez przepaloną uszczelką pod głowicą,albo poprostu wycieka przez jakąś nieszczelność.Innej drogi ujścia nie ma.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Problemy techniczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość