Problem z usługą LIVE (TomTom Carminat)

Moderator: fs.tuning
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Problem z usługą LIVE (TomTom Carminat)

Post» 22 Lip 2011, 20:26

Witajcie. Mam problem z podłączeniem nawigacji do usługi LIVE. Jest to nawigacja TomTom Carminat znajdująca się w samochodzie Renault Scenic III 2011. Po próbie połączenia się z usługą, w "stanie połączenia" pokazuje mi sygnał z anteny nadawczej ale status nie podłączono ( rejon Gdańsk ). Dziękuję za pomoc. A propos przepraszam adminów gdybym stworzył temat w złym dziale i prosiłbym o przeniesienie go do odpowiedniej części forum. Dziękuje.
OskarN
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: XXX

Re: Problem z usługą LIVE (TomTom Carminat)

Post» 04 Sie 2011, 06:41

Witam.
Znam cały problem Carminata Live. Walczę z Renault od kilku miesięcy.Jeżeli interesuje Ciebie zagadnienie odezwij się mnie na adres robkon66@o2.pl, a ja opiszę o co chodzi.
W skrócie :
Usługa Live nie działa dla Carminata na terenie Polski i na razie działać nie będzie. Nie aktualizuj map, bo utracisz bezpowrotnie bazę fotoradarów, a nowej nie kupisz z ani nie dostaniesz, ponieważ nie ma wsparcia technicznego dla Carmonata Live w TomTom - mówimy o Polsce.
Pozdrawiam
robkon66
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Renault Clio 1.2 TCE 20 th

Re: Problem z usługą LIVE (TomTom Carminat)

Post» 04 Sty 2012, 20:47

Podaję sposób wykupienie usługi TomTom Live dla nawigacji w samochodach Renault: Po zainstalowaniu programu TomTom Home zmieniamy w narzędziach/ustawienia państwo na Niemcy i teraz pięknie pokazuje sie nam mozliwośc wykupienia LIVE, płacimy, czekamy ok 24-36 h na uruchomieni, w navi wpisujemy swoje dane i juz działa pieknie !!! pozdrawiam!!
Ps. nie pytajcie o to w Reno bo mówią że w Posce nie działa (kłamią !!??)!!
ppowski
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Koleos
Prawo jazdy od: 29 04 1985