Problemy z odpalaniem fiat bravo 1.4 1995r

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

problemy z odpalaniem fiat bravo 1.4 1995r

Post» 29 Lis 2010, 23:25

Witam!!!

Mam pewien problem z moim fiatem. Opisze moze moja sytuacje od samego poczatku. Jakis miesiac temu padła mi pompa paliwa, ok wymianiłem wszystko było ok. Na drugi dzien po przejechaniu dluzszej trasy auto nie chcialo odpalic. Dzialo sie tak przez ok 2 tyg. Po tym czasie było juz tylko gorzej az wkoncu samochod przestał wogole odpalac. Dzień przed tym zanim padł kompletnie wziałem go na popych ale po przejechaniu ok 100m juz nie odpalil.Na poczatku myslalem ze to poprostu aku do wymiany i tyle.. no wiec kupiłem uzywany ale jeszcze w dobrym stanie..i co sie okazało ze dalej nie chce odpalac. Wszystkie lampki działaja poprawnie ale rozrusznik nie kreci. Wydaje mi sie tez ze ten stary aku wcale nie byl jeszcze do wymiany...nie wiem czy to cos z alternatorem, szczotki albo łozyska?Prosze o pomoc!
aros87
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: orzesze

Re: Problemy z odpalaniem fiat bravo 1.4 1995r

Post» 30 Lis 2010, 16:58

http://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-vt36065.htm
Proszę zapoznać sie z tematyka działów na forum.
Przeniesiono.

Co do tematu - a jak zachowują się kontrolki w momencie jak przekręcasz kluczyk w stacyjce w pozycje zapłonu - przygasają czy świecą bez zmian?
Czy wogóle słychac jakieś cykanie podczas próby uruchomienia silnika, czy jest całkowita cisza?
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Re: Problemy z odpalaniem fiat bravo 1.4 1995r

Post» 30 Lis 2010, 17:51

MotoAlbercik napisał(a):http://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-vt36065.htm
Proszę zapoznać sie z tematyka działów na forum.
Przeniesiono.

Co do tematu - a jak zachowują się kontrolki w momencie jak przekręcasz kluczyk w stacyjce w pozycje zapłonu - przygasają czy świecą bez zmian?
Czy wogóle słychac jakieś cykanie podczas próby uruchomienia silnika, czy jest całkowita cisza?

Kontrolki lekko przygasaja, rozrusznik ledwo kreci. Akumulator napewno kreci ,przekladalem do innego auta i odpala bez problemu
aros87
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: orzesze