renovatio napisał(a):1. Biorę upoważnienie od ojca i idę sam kupić samochód, a na umowie kupna podpisuję się za niego.
Tak...
renovatio napisał(a):2. Jadę do swojego miasta idę do WK wypełniam upoważnienie ojciec je podpisuje i idę zarejestrować
Tak...
renovatio napisał(a):.(Czy przy rejestracji jest rubryczka że chcę być współwłaścicielem żeby zniżki mi zaczęły lecieć)
Nie...W takim przypadku wpisujesz siebie dodatkowo na umowie k/s lub fakturze jako wspólwłasciciela i wówczas na tej podstawie WK dopisuje Ciebie w DR jako wspólwłasciela...Jezeli nie bedziesz wpisany w umowie k/s,fakturze to w momencie rejestracji"starszy"moze zrobić darowizne części pojazdu/np.30%/na Ciebie i tez będziesz widniał w DR jako współwłaściciel.Tylko pamiętaj ze w tym wypadku:w momencie rej.pojazdu w WK lub tez po zarejestrowaniu na ojca.
renovatio napisał(a):3. Idę z ojcem do ubezpieczalni ubezpieczamy.
Tak...
renovatio napisał(a): bo czytałem że jak kupię na siebie to wszystkie dokumenty będą na mnie włącznie z ubezpieczeniem które mnie wyniosło by sporo.
Oczywiscie ze jak tylko Ty będziesz wpisany jako kupujący to wtedy DR wystawiany jest na Ciebie i wszystkie nalezności przy OC placisz Ty....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.