Re: Proszę o opinie na temat VW Passat B5 1.9 TDI
» 28 Sty 2009, 20:04
Bzdura. Jeżeli ktoś nie miał "paska" czy audi A6(co innego A4) to niech nie pisze,że zawieszenie jest do kitu. Miałem passata i duże jeździłem po polskich drogach, a koszt zawieszenia raz na dwa lata(bo tyle wytrzymywało) to zaledwie -w zależności od producenta części- ok. 250zł. Oby koszty napraw w naszych autach wiązały się tylko z tak niskimi sumami, tego sobie i wam życzę!To tyle apropo vw.
A jeśli chodzi o merca( miałem W124 2.0d 91r.) to jest to majstersztyk. Nawet po przejechani 150km bez oleju(bo mechanik de..il, po wymianie, nie zakręcił korka spustowego oleju) silnikowi nic się nie stało. Polecem jednak 2.5d, ma piątkę skrzynie, lepszego buta, a jest tak samo dobry i ekonomiczny( ok.6.5l/100km). A jeśli chodzi o komfort, to niektóre nowoczesne auta mogą się jeszcze od niego(merca) uczyć. Jedyna wada to design, konstrukcja z 1985roku, nie wielu może się podobać, tak jak ja, trzeba być jego pasjonatem... jeśli dalej ktoś podchodzi sceptycznie do tago wozu, wystarczy,że się nim przejedzie,szybko zmieni zdanie.