Przeciekająca podsufitówka - bagażnik

Moderatorzy: fourup, fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Przeciekająca podsufitówka - bagażnik

Post» 04 Lip 2011, 12:33

Witam, od jakiegoś już czasu podczas dużych opadów deszczów przecieka mi podsufitówka w bagażniku , woda zbiera się na końcu dachu między wewnętrznym a zewnętrznym poszyciem, w efekcie przecieka podsufitówka i cieknie do bagażnika, nie wiem czy może to szyberdach, czy jakiś kanalik odprowadzający nadmiar wody się zapchał, nie wiem od czego zacząć , jeśli macie lub mieliście podobny problem i udało się go usunąć to proszę o pomoc.
Amasz
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

Re: Przeciekająca podsufitówka - bagażnik

Post» 04 Lip 2011, 19:33

zdejm podsufitkę i sprawdź czy masz dobrze zamocowane odpływy z szybra
Awatar użytkownika
LANDEK99
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Puławy
Auto: freelek 99r
Prawo jazdy od: 13 08 1986

Post» 04 Lip 2011, 22:53

3D czy 5D? U mnie (5D) jest plastikowa listwa nad szybą. Tam jest mikro szczelina którą woda leci na bolce mocujące które z czasem "parcieją". Wystarczy je wymienić (a jest troche przy tym roboty) i wszystko gra. Ja poszedłem na łatwizne i zasilikonowałem tę szczelinę między listwą a dachem. I jak ręką odjął... 5 minut roboty i czyste ręce... :)
Freelander 2002 1.8 petrol
kaskaderr
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Śląskie

Post» 17 Lip 2011, 21:15

kaskaderr napisał(a):3D czy 5D? U mnie (5D) jest plastikowa listwa nad szybą. Tam jest mikro szczelina którą woda leci na bolce mocujące które z czasem "parcieją". Wystarczy je wymienić (a jest troche przy tym roboty) i wszystko gra. Ja poszedłem na łatwizne i zasilikonowałem tę szczelinę między listwą a dachem. I jak ręką odjął... 5 minut roboty i czyste ręce... :)

Witam, nadwozie 5D, miałeś rację to było to, wielkie dzięki !!! a jeśli chodzi o kupno nowych kołków to na dzień dzisiejszy jest to nie możliwe więc zostaje silikon.
Amasz
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa