Witam Mam kilka pytań co do przeróbki samochodu skrzyniowego na auto-lawetę. Otóż chciałbym kupić jakiegoś skrzyniowca (myślałem o mercedesie 207) i przerobić go na lawetę nie ruszając przy tym ramy. Mam w związku z tym pytanie czy po takiej przeróbce będę mógł bez problemu zrobić przegląd takiego samochodu? Wożąc nim samochody osobowe nie będzie problemów z ładownością gdyż taki mercedes ma około 1500 kg ładowności czyli +/- tyle co przeciętna osobówka waży. Czy mogą być w związku z tym jakieś inne problemy przy przeglądzie?
na żadnym innym forum nie poruszałem tego tematu. choć faktycznie gość ma podobny problem. ja jeszcze nie kupiłem samochodu ale zastanawiam sie nad takim mercedesem albo nad fiatem ducato. chodzi mi tylko o to czy po takiej przeróbce bez zmian w ramie będzie jakiś problem przy przeglądzie
lukaszkomza napisał(a):chodzi mi tylko o to czy po takiej przeróbce bez zmian w ramie będzie jakiś problem przy przeglądzie
Jezeli nie będziesz ingerował przy ramie głównej/skracanie lub wydluzanie/to nie widze zadnych problemow z rejestracją takiego samochodu jako lawety...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.