Range Rover

Moderatorzy: fourup, samurajsj700, fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Range Rover

Post» 25 Lis 2008, 21:42

Witam forumowiczów.
Czy ktoś z kolegów może podzielić się informacjami na temat range rovera wersja Classic z lat 93-96.Przeszukałem forum a tu same freelandery. Jak ten samochodzik zachowuje sie na drodze i w terenie.Nie myślę o hardcorowej jeździe w terenie :evil: a raczej wypadach na ryby i grzyby. A w przyszłości kto wie...
Ma to być auto do jazdy codziennej , z tego 70% w mieście.
Obiegowa opinia na temat tej marki jest mi znana ale na co zwrócić szczególną uwagę podczas kupna.
Czy ramy gniją ,rdza ,który silnik czy 2.4 diezel,a może benzyna+gaz 3.5 lub 3.9? Jak elektryka ,sprzęgło i inne 'drobiazgi'?
Dzięki i czekam na odpowiedzi.
b123
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Surrey,UK

Re: Range Rover

Post» 26 Lis 2008, 09:11

czyli myślisz o modelu P38
fajne, bardzo wygodne autko. o silniku diesla zapomnij bo to jednostka VM, bardzo awaryjna.
blachy poza podłogą są aluminiowe więc nie rdzewieją, rama jak w każdym aucie - trzeba przejrzeć.
na drodze jest super, w końcu to model z górnej półki, musi być komfortowy.
w lekkim terenie też jest OK.
kupując benzynę trzeba celować w silnik 3.9, ma więcej mocy i jest nowocześniejszy.
SCARAB TEAM
www.scarabteam.pl
-------------------------------
www.facebook.com/pages/Scarab-Team/209713139054196
Awatar użytkownika
Karson
Moderator
Moderator

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

Post» 28 Lis 2008, 16:05

Mi się osobiście to autko podoba i to nawet bardzo i sądzę, że jeżeli będziesz je użytkował tak jak piszesz czyli na ryby ( no chyba że zapragniesz łowić np w morskim oku :D ) to będziesz z niego zadowolony
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Awatar użytkownika
Wezyrro
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

Post» 05 Gru 2008, 23:13

Dzięki za odpowiedzi.Autko wygląda super ale pogrzebałem trochę na stronach anglojęzycznych i.... zaczynam się zastanawiać.Podejrzewałem że trzeba coś przy nim będzie zrobić ale u niektórych to skarbonka bez dna :?
Więcej czasu spędzają w warsztacie niż na drodze..Poza tym przy moich 191cmetrach wydaje mi się trochę ciasno z przodu.
Opcja nr 2 to Opel Monterey. I od razu pytanie czy I generacja z lat 1991-98 miała montowana klimatyzację.Wiem że w tego typu autach to nienajważniejsze ale ciężko wytłumaczyć takie rzeczy kobiecie 8) :lol:
b123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 05 Gru 2008, 23:20

Dodam tylko że na wyspach Range Rover jest b.popularny.
Dla anglików to chyba zawsze będzie kultowy samochód pomimo tego że się tak często psuje i to niezależnie od rocznika. :wink:
b123
Nowicjusz
Nowicjusz