Redukcja biegów

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Re: Redukcja biegów

Post» 01 Sty 2012, 14:51

Corleone napisał(a):A jak jest sytuacja że jadę na jedynce i jest ciasno i jest kolejka samochodów i trzeba co chwilę się zatrzymywać i jechać to po prostu sprzęgło+hamulec i potem gazu i powoli noga ze sprzęgła tak?

Tak a jak jest dłuższa chwila wrzucasz na luz.Ważne żeby jak najkrócej trzymać wyciśnięte sprzęgło.No chyba że jest to samochód służbowy albo nauki jazdy.Wtedy możesz mieć włączony bieg i wyciśnięte sprzęgło.
kant95
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Auto: chrysler voyager95r2.5ben101KM

Post» 01 Sty 2012, 17:16

no właśnie mam jazdy i się tak zastanawiałem jak mam to zrobić, bo jechaliśmy na 2 biegu i potem na parking trzeba było wjechać i się ciasno zrobiło, więc chyba jak się z tej 2 zatrzymam to nie trzeba na luz w wrzucać bo zaraz się jechało więc wystarczyłby chyba sprzęgło+hamulec i potem ruszanie do jazdy to puścić hamulec dodać gazu i powoli puszczać sprzęgło ale pytanie czy nadal jechać na 2 czy w między czasie zredukować na 1? bo to jest taki odcinek ciasny przez 300 m
Corleone
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 01 01 1993

Post» 06 Sty 2012, 16:47

podpinam
:!: :!: :!:
Corleone
Nowicjusz
Nowicjusz

Prawo jazdy od: 01 01 1993

Post» 11 Sty 2012, 13:32

Corleone, a Twój instruktor Ci nie pomaga w tych kwestiach? nie zrozum mnie źle, ale skoro się uczysz jeździć, to chyba najlepiej na bieżąco w praktyce wykorzystywać wskazówki osoby, która Cię szkoli.. chyba że jest niekompetentna ;)
drmax
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2

Poprzednia