Re: [Renault 19 chamade] przymierzam się do kupna
» 29 Sty 2008, 23:09
Powiem tak. Miałem kiedyś taką renówkę. Silnik 1.8 benzyna + gaz w momeńcie kiedy się z nią rozstawałem miała przejechane 360tyś. silnik od około 190 tyś pracował na gazie. Popiero prz 350tyś. z autem zaczeły się małe problemy wysiadł rozrusznik (dostęp do niego to poprostu masakra) pozatyma falowanie obrotów i takie tam więc powymieniałem wszystkie przdwody świecie kopułkę, oleje filtry i sprzedałem auto.
Ogólnie renóweczkę wspominam miło, przejechała wiele kilometrów i niebyło znią żadnych powarznych problemów, zawsze dotarła do celu ( u aut francuzkich to żadkość). Przebieg silnika mówi sam za siebię że jest to silnik wytrzymały.
Przestrzegam Cię jednak przy kupnie renówki przed jej przebiegem, muszisz dobrze sprawdzić jego wiarygodność, takie elementy jak kierownica czy drążek zmiany biegów niezużywają się szybko w tym modelu, umnie pomimo 360 tyś. kilometrów przebiegu wyglądały one całkiem dobrze. (przyznam sie że ja przed sprzedażą w swoin aucie troszeczkę zmniejszyłem przebieg na 200 tyś. kilometrów) Więc radzę Ci uwarzażać.
Renówkę 19 bardzo trapi rdza na przedniej masce i nadkolach, więc sprzadź te elementy przed kupnem auta. Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328