Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum

Album | Ogłoszenia | Reklama | Regulamin | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy |  Rejestracja |  Zaloguj 

Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999

Poprzedni temat «» Następny temat
Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999
Autor Wiadomość
lukaszd2007
Nowicjusz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 19:27   Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

Dzień dobry jeśli ktoś był szczęśliwym posiadaczem jednego z wyżej wymienionych samochodów to bardzo proszę o pomoc przy przekonaniu mnie do zakupu jednego z wyżej wymienionych modeli. Odrazu powiem , że chyba jestem bardziej skłonny wybrać Lagunę , ale nie jestem jeszcze pewien.
Dziękuję za pomoc!

michalmanu
Stały forumowicz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 19:30   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

Laguna I czy II?

Pawlo
Stały forumowicz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 19:34   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

no raczej laguna II chyba :)

michalmanu
Stały forumowicz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 19:44   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

no to Laguna dwa,tylko raczej w benzynie i sprawdz w ASO czy brała udział we wszystkich akcjach serwisowych.

Bryann
Młodzi Gniewni

Wysłany: 23 Marzec 2008, 19:46   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

Pewnie chodzi o II skoro z 2001 roku.

Ja Ci powiem, że jeździłem taką z silnikiem 1.8 (auto kuzyna) samochód spodobał mi się, gdyż miał dobre przyspieszenie i super sprzęt grający w środku :) (taka pierdółka, ale podobało mi się to) Przez 2 lata i roczny przebieg rzędu 25tysi, kuzyn nie robił a aucie nic. 2 razy tylko strzelił mu pasek klinowy, i to była jedyna wymiana, jakiej dokonał w tym samochodzie. Co do spalania to miałem ciężką nogę i w mieście palił koło 8litrów, więc nie jestem w stanie powiedzieć , ile spali normalnie. Gdy jechałem spokojnie 60km/h komputer wskazywał mi 5,5l spalania. Co dalej: samochód wygodny, miękko się w nim siedziało, a fotele dość dobrze trzymały na boki. Silnik nie chodził głośno, a dziur w naszych pieknych drogach się nie wyczuwało praktycznie. Tak więc wg mnie autko godne polecenia.

BTW: Ja i tak wziąłbym VW 1.9 w dieslu :)

lukaszd2007
Nowicjusz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 20:12   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

Tak chodzi o II. Tak też jechałem , ale nie jechałem Passatem i chciałbym potwierdzić przed zakupem że Laguna 2 lata mlodsza będzie lepszym wyborem. Jeśli tak nie będzie to trzeba się będzie Passatem przejechać ale ten model z 1999 roku mniej mi się podoba, sam niewiem...

dorko8814
Nowicjusz

Wysłany: 23 Marzec 2008, 21:34   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

O ile się nie mylę to VW passata masz w ocynku, a z kolei laguna II ma troszkę plastiku na karoseri, ale jeżeli chcesz mieć te auto jakieś 3 lata to weź lagune, bo VW dużo płacisz za samą markę. Osobiście passaty nie podobają mi się wcale :?

piter36
Stały forumowicz

Auto: BMW 535D E60 2007r
Moc: 272KM
Wysłany: 23 Marzec 2008, 23:05   Re: Renault Laguna 2001 czy Volkswagen Passat 1999  

powiem tak miałem i VW passata dokładnie z tego roku co ty chcesz kupić i lagunę II i powiem tak zależy od upodobań niektórzy są uprzedzeniu do francuzów ale komfort jazdy jest naprawdę super i wcale nie są awaryjne