Renault laguna l1 ph1 linka licznika

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

renault laguna l1 ph1 linka licznika

Post» 15 Kwi 2009, 19:23

witam mam problem z linką licznika w mojej lali ktra jest z 95 r.mianowicie urwała mi się przy skrzyni naprawiłem ją tylko teraz po podłączeniu jej do licznika kręci ale po włożeniu do skrzyni nic żadnej reakcji ,czyż by uszkodzony slimak w skrzyni-może ktos miał podobny przypadek prosze o podpowiedz ; :?:
gierand
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: renault laguna l1 ph1 linka licznika

Post» 16 Kwi 2009, 00:10

Naprawiłeś starą linke czy założyłeś nową? Jak starą to kup nową. Jak jest nowa to coś ze ślimakiem. Albo trybiki albo otwór na linke jest wyrobiony i nie napędza jej bo się obmykuje
BANAN23
Zaawansowany
Zaawansowany

Miejscowość: Jabłonna Lacka

Post» 17 Kwi 2009, 19:44

naprawiłem starą, jest ok powiedz mi tylko czy ta plastikowa końcówka która wchodzi w skrzynie nie powinna być tak wciśnięta żeby tam sie aż zapieła, bo nie wiem dokładnie ,ale patrząc na jej koniec raczej tak.Może to jest przyczyną bo ja ją tylko tak włożyłem do końca pozdro. :?:
gierand
Nowicjusz
Nowicjusz

Renault laguna l1 ph1 linka licznika

Post» 17 Kwi 2009, 19:52

Linki z prędkościomierza nie da się naprawić.Najczęściej wyrabia się koniec tej linki,który jest wkręcony w skrzynię biegów.Rzadko,ale zdarza się też,że wyrabia się w liczniku.Jak tą linkę skrócisz,to będzie ona za krótka i albo nie będzie wchodziła do końca w skrzyni albo w liczniku.
Musisz kupić nową linkę.Cena nie jest aż tak bardzo zaręcona,żeby kombinować z naprawą.Chyba,że masz wyrobione gniazdo ślimaka,który tą likę napędza.A jest to możłiwe.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Post» 18 Kwi 2009, 20:13

ostatnie moje pytanie-gdzie znajde jakiś schemat lub instrukcje skrzyni z góry dzięki.
gierand
Nowicjusz
Nowicjusz