paju001 napisał(a):wg mnie megane to najgorszy wybór spośród podanych - awaryjność, i drogie cześci.
Awaryjność i drogie części....mam Megane Coupe drugi rok (jest z 1996') i wcale nie jest taka awaryjna i części są powiedziałbym, że nawet tanie...
Wymieniłem zawieszenie z przodu w sumie to "profilaktycznie" i dałem 460 zł (amory+sprężyny), klocki (koszt 60 zł), tłumik (bo mi spadł "na ziemie", razem 380 zł, ale to od katalizatora, aż do tyłu cały) no i ostatnio cewki zapłonowe bo palił na 2 gary (używki na allegro - 70 zł), fakt, że z ojcem to wymieniałem wszystko czyli bez kosztów mechanika, ale jak na 14 letni samochód to na 2 lata chyba nie tak dużo... no a z silnikiem 1.6 czy 2.0 w benzynie to uwierz mi, że nie da się poniżej 7 litrów zejść, ale ja przy spokojnej jeździe (choć wiadomo, każdy lubi czasem na światłach czy na szybszej drodze przydepnąć) to 8 mi łyka, na trasie 7, w zimę ładnie pali (nawet przy -28 stopniach jak o 4 do roboty jechałem, to na "dotyk" odpalał), najważniejsze to znaleźć dobry egzemplarz i jechać z kimś kto się serio zna

pozdrawiam anty fanatyków francuskich samochodów