Reno Megane III vs Opel astra IV

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Reno Megane III vs Opel astra IV

Post» 15 Wrz 2011, 18:15

Witam po nowym roku przymierzam sie do kupna 1-2 letniego auta. Wybor padl narazie na te 2 modele. Oczywiscie podobaja mi sie oba, ale troche sie boje francuza, nie wiem teraz jakie te auta robia. Prosze o pomoc.
yoyo100
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Reno Megane III vs Opel astra IV

Post» 16 Wrz 2011, 08:00

Z tego co czytałem na temat Opla jest to na prawdę dobry samochód opel się postarał, podobno według testów wypadł lepiej niż jego największy konkurent VW Golf, a Renault to też dobre samochody przynajmniej tak słyszałem hehe chociaż jakoś nie przypadło mi do gustu prowadzenie renaulta ale to Tylko moja opinia :)
Mulan
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Opel Astra G 1.6 85 KM

Post» 16 Wrz 2011, 10:40

Pytanie z innej beczki. A kto będzie chciał sprzedać 1-2 letnie auto ? Jeżeli auto nie było bite, albo nie zrobiło w tym czasie 200,000km, to mało jest ludzi, którzy sprzedają auto, tracąc na tym interesie od razu z 20,000. Auta przez pierwsze 3 lata tracą najszybciej na wartości, więc raczej nie chciałbyś sprzedać auta, które jest w miarę nowe i nie traci już tak bardzo na wartości (?).
Podaj chociaż jakiś przykład z ogłoszeń (tylko proszę nie "auto sprowadzane").
P.S. Jak chcesz zobaczyć jak auta tracą na wartości polecam: darmowa-wycena-aut.pl.
szerpa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post» 16 Wrz 2011, 10:58

Zgadzam się z wypowiedzią powyżej.
Jedyna opcja to auta podemonstracyjne lub po jazdach testowych.
Należy się wystrzegać aut sprowadzonych, te świeże są niemal zawsze po poważnych wypadkach.
Jasiek90
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Auto: Mercedes-Benz C180
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Post» 16 Wrz 2011, 15:50

Dokładnie tak jak napisali koledzy wyżej , chociaż nie zaszkodzi poszukać ...... A dodam jeszcze że dziś byłem w salonie Opla , i posiedziałem sobie właśnie w Astrze IV i w Insigni . Muszę powiedzieć że Astra pozytywnie mnie zaskoczyła , w porównaniu do Astry III jest naprawdę kosmos . Nie wiem jak się jeździ , ale czułem się w tym aucie dość fajnie ;) .
Miloszek
Początkujący
Początkujący

Miejscowość: Łask

Jakie auto kupić?