Witam, szukam samochodu do ok. 22 tys. Zauważyłem, że w tej cenie mogę nabyć jeden z samochodów wymienionych w temacie. I tu pojawia się pytanie: czy do 22 tys. zł mogę kupić te auta w dobrym stanie, bezwypadkowe? Czym różni się S60 od S80? I które z tych aut polecilibyście?
Volvo S80 jest wieksze od S60. Ja generalnie polesam Saaba. Niestety Volvo na chwile obecna jest Chińskie po tym jak przez 11 lat było własnościa Forda. Nie wiadomo czy w tej chwili do Volvo nie pojawią się oryginalne części made in China słabej jakości. Saab był przez kilka lat własnością GM a teraz kupił go Spyker, wiec części zamienne nie powinny byc słabej jakości. Saab 9-3 jest na płycie podłogowej Opla Vectry i generalnie Saab należy do marek gdzie ludzie jak juz raz kupia to zmieniaja na kolejne Saaby. A może zobacz też Saaba 9-5.
Generalnie w Saabach jeśli chcesz mieć fajne osiągi to polecam wersje Aero.
Na osiągach mi zbytnio nie zależy. Kładę nacisk raczej na ekonomiczność auta. Poza tym, pojemność i moc Saaba 9-3 mi w pełni wystarczają.
Samochód ma być w diesel'u. Żadnych zastrzeżeń co do 9-3 w tym przypadku? I czy do 22 tys. zł znajdę dobry egzemplarz? Chodzi mi o tą nowszą wersję, produkowaną od 2003 roku!
Pamiętaj że diesel będzie miał spory przebieg, trzeba liczyc że minimum 30 tys rocznie przy takim aucie. Mam nadzieję że zdajesz tez sobie sprawę że jak w dieslu Ci się cos posypie to poczujesz to w kieszeni. Może paść turbina, dwumasowe koło, lub wtryski i wtedy okaże sie że ten diesel spro Cie będzie kosztował.
To jakieś rozwiązanie, które zapewni mi niższe koszty napraw i niewielkie spalanie? Jakoś nie mam przekonania to gazu, zresztą, sama myśl, że w Saabie ma być gaz mnie drażni, a ceny benzyny rosną, a spalanie pewnie nie jest najmniejsze
Innego rozwiązania niz porzadna instalacja założona przez kogoś kto sie zna a nie przez pseudopachowca i masz oszczędna jazdę i bez problemu.
Butla w miejsce koła, koło w garażu, kompresor i zestaw naprawczy i nie wiesz że masz gaz.
fiko7 napisał(a):Niestety Volvo na chwile obecna jest Chińskie po tym jak przez 11 lat było własnościa Forda. Nie wiadomo czy w tej chwili do Volvo nie pojawią się oryginalne części made in China słabej jakości.
Może i zaczną coś tam produkować bo taniej i raczej do nowych samochodów a nie do starszych generacji. Starszych Volvo chińskie rączki już nie dotkną.