koczas napisał(a):Sorry, że takie poboczne pytanie ale myślę, że dla założyciela tematu również będzie przydatne.
Kolego marcineq czy mógłbyś napisać jakie obroty silnika ma astra 1,7 dti przy prędkości 120 km/h, ile pali przy jeździe poza miastem z prędkościami ok.120 km/h czy w miarę dobrze tłumi nierówności, czy da się sprawnie wyprzedzać tiry i inne zawalidrogi, no i oczywiście czy warto wydać ok 15 tysięcy złotych na ten samochód(myślę, że jesteś użytkownikiem 1,7 od isuzu), czy lepiej wyłożyc tą kasę na golfa.
Kolego powiem tak
Moja astra na 5 biegu przy predkosci 120 km/h ma okolo 3 tys. obr.
ja jezdze do pracy okolo 30 km odleglosc w jedna strone i jade po dwupasmowce z predkoscia okolo 150km/h ( przewaznie zawsze tak jezdze ) i pali okolo 6 l na 100 km
bylem na wakacjach , przewaznie caly czas trasa i predkosc powyzej 120km/h i spalanie wyszlo 5l na 100 km
co do wyprzedzania tirow, owszem da się jezeli ma sie te 3 tys. obr. to samochod naprawde ladnie leci i szybko sie do tej predkosci rozpedza i tiry dla tego samochodu to pikus( dodam , ze mam kombi ) naprawde szukalem silnika 2.0 DTI 100 km i znalazlem tego, na poczatku bylem zawiedziony bo padniety byl przeplywomierz powietrza ( nie wiedzialem o tym) ale po wymianie naprawde super samochod, jakbym mial jeszcze raz powrocic do tej astry z przyczyn jakis tam , napewno bym do niej wrocil
jednym slowem AUTO GODNE POLECENIA
i to jest opinia moja, osoby jezdzacej tym samochodem , a nie jakies strony internetowej
pozdrawiam
[ Dodano: Wto Gru 22, 2009 13:48 ]
dodam jeszcze, ze moim zdaniem warto wylozyc 15 tysiecy na ten samochod i moj silnik to silnik pochodzacy z Isuzu . jak wylozysz kase na golfa to mysle, ze tez nie bedziesz zalowal bo slyszalem pozytywne opinie o tym samochodzie
[ Dodano: Wto Gru 22, 2009 13:51 ]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OV3xYiL2wiw[/youtube]
przyspieszenie, i dodam do kolegi Qki , ze Vmax 175 km/h to nie jest prawda, samochod wiecej pociagnie