Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 14:55 Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
Mam problem szukam samochodu do lasu takiego, którego bym się także nie powstydził w mieście. Zastanawiałem się nad Land Roverem Freelanderem, z Niemiec bo tam wychodzi około 16 tyś zł. ale dużo osób w internecie odradza ten samochód, żałują że go kupili itp . Teraz to ja już sam nie nie wiem co wybrac. Dlatego proszę o pomoc!!
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 15:53 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
Kup nissana Patrola - 2.8 turbodiesel jest prawie nie do zajechania i raczej nie wstyd się tym w mieście pokazać , ogólnie bardzo przyjemny samochód i całkiem dzielny w terenie. Obsługa też nie jest kłopotliwa ani droga.
_________________ Lancia, lancia i jeszcze raz... saab
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 20:04 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
Co chcesz od Łady Nivy? To auto dla koneserów. Nowoczesne, ale jednocześnie pamięta o swoich korzeniach. Klamka do otwierania drzwi żywcem wyjęta z dużego Fiata
Za 15 tys. zł masz prawie nie jeżdżony samochód:
http://moto.allegro.pl/it..._gaz_igla_.html
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 20:21 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
Warunki nie są aż tak straszne jak może sie wydawać. Takie samochody jak honker to raczej do trudniejszego terenu, ja mieszkam w zachodniopomorskim i nie jest tu tak źle . Dotychczas jeździłem maluchem noi troche wcześniej ARO i zawsze dawałem sobie rade no znaczy sie prawie zawsze po pare razy trzeba mnie było wyciągać ciągnikiem :D:D
Wysłany: 8 Kwiecień 2008, 21:29 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
Możesz jeszcze postarać się znaleźć Subaru Forestera (nawet nazwa powinna Ci pasować) tak w okolicach 2000 roku, chociaż może być ciut droższy. Z terenem sobie radzi dziarsko, chociaż wygląda jak zwykły kombiak. Ewentualnie Toyota Rav4?
_________________ Lancia, lancia i jeszcze raz... saab
Wysłany: 20 Luty 2010, 14:55 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
masterson,
Cześć kolego,też jestem leśnikiem i nawet pracujemy w tej samej RDLP ale do rzeczy.
Jeszcze niedawno miałem ten sam problem co Ty, jakie auto kupic do lasu ?Wdzięczny bedę za inf. dot. co kupiłeś, jak sie sprawuje itp.
Pozdrawiam Jacek
Auto: Pug 307SW | Opel Astra II 1.6
Moc: 90KM
Wysłany: 20 Luty 2010, 15:43 Re: Samochód terenowy dla leśnika do 20 tysięcy;]
samurai2002 napisał/a:
masterson,
Cześć kolego,też jestem leśnikiem i nawet pracujemy w tej samej RDLP ale do rzeczy.
Jeszcze niedawno miałem ten sam problem co Ty, jakie auto kupic do lasu ?Wdzięczny bedę za inf. dot. co kupiłeś, jak sie sprawuje itp.
Pozdrawiam Jacek
Nachlany jestes? z reszta pewnie tak jak kazdy lesnik, masz omamy wzrokowe.. po co pytasz sie na forum swojego kolegi jakie auto kupil 1,5 roku temu? Ogarnij sie lesniku, polecam raz na jakis czas wyjsc z lasu.