Druga opcja:
Jeśli babcia by sprowadzała samochód i zwolniona była tylko z cła, a inne podatki musiała by płacić to z daje mi się ze jest druga opcja sprowadzenia samochodu o której czytałem w internecie. Mianowicie chodzi o to aby kupić samochód, sprowadzić go do polski i tu go eksploatować. Taki samochód zarejestrowany by był w USA. I tu moje pytanie w jakich stanach nie trzeba mieć przeglądu samochodu aby go eksploatować z tego co wiem jest tak w Karolinie Południowej i mimo że szukałem w internecie nie znalazłem takich informacji, a ten stan jednak nie za bardzo mi odpowiada. Taki samochód byłby zarejestrowany na kogoś w USA, a ja bym go tylko używał w Polsce, jako osoba upoważniona przez właściciela. Jak do tego ma sie ubezpieczenie. Z daje mi się że jeśli samochód ma przegląd w USA to może w Polsce jeździć na światłach amerykańskich.
Wiem że trochę dużo tych pytań, cały czas szukam odpowiedzi w internecie na nie , ale oczekuję też waszej pomocy jeśli to możliwe. Z góry za każdą pomoc bardzo dziękuje