Samochodzik

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Samochodzik

Post» 12 Wrz 2009, 15:13

Witam,
Wybieram się jutro na giełdę do Mysłowic i chciałbym już kupić samochód. Oglądałem dzisiaj fiata brava z 96/97 r. 1,6 z full wyposażeniem prócz skóry. Ale zastanawiam się, czy nie lepiej kupić za te pieniądze golfa III, bo ta brava kosztuje 7900, poza tym zniechęca mnie to, iż sprzedaje ją handlarz, a nie prywatna osoba, u których szukam golfików III.
Co sądzicie on tych samochodach? A może coś lepszego warta kupić za tą gotówkę? Jedynie chciałbym, żeby samochód był 4/5 drzwiowy, palił w granicach 7 lub 7,5l na 100.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc! ;)
Widmo
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

Post» 12 Wrz 2009, 15:31

Na gieldzie w wiekszosci mozna spotkac wlasnie handlarzy a nie osoby prywatne,ja na Twoim miejscu bral bym ta Brave,7900zl z prawie full wyposazeniem to niema co narzekac a Golfa w tej cenie kupisz z 94r bodajze i co bd mial wspomaganie,c.zamek.el.szyby i lusterka a tu masz prawie full opcje,ale mowisz gielda Myslowice to jak najbardziej poniewaz jest tam wiele komisow przy samej gieldzie i naprawde mozesz cos znalesc sensownego,u mnie rodzice mieli jak narazie 4samochody z czego 2 byly kupione wlasnie w komisach i jeden wlasnie w komisie na terenie gieldy w Myslowicach
Barol
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Re: Samochodzik

Post» 12 Wrz 2009, 21:52

Widmo napisał(a):Witam,
Wybieram się jutro na giełdę do Mysłowic i chciałbym już kupić samochód.

Jak widze taki tekst to mi się odechciewa doradzać... Chłopie weź jakieś relanium i wyluzuj. Samochodu nie kupuje się w 5 minut i co najważniejsze NIE NA 5 MIN. Na giełdzie prawdopodobnie będą sami handlarze a auta to w 95% ulepy a te 5% porządnych pójdzie o 7 rano i śladu po nich nie zobaczysz... Poszukaj ogłoszeń najlepiej od osób prywatnych w promieniu 150 km od miejsca Twojego zamieszkania, weź dobrego zaprzyjaźnionego mechanika i jedź oglądać a może trafisz porządne auto. W przeciwnym wypadku zasilisz szeregi osób, które kupiły pierwsze lepsze auto od handlarza na giełdzie i powielających opinię, że Ford g...o wort a Fiat jego brat :(
Pozdrawiam!
Kuba
Awatar użytkownika
Kubuch
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Matplaneta

Post» 12 Wrz 2009, 22:49

otóż to zgadzam sie z kolega kubuchem.A może własnie poszukaj forda mondeo?za te pieniądzie znajdziesz mk2
rustin
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Szczebrzeszyn

Post» 13 Wrz 2009, 10:08

Widzę,że oczekujesz spalania pomiędzy 7 a 8l. No to niestety Bravo z 1,6 odpada... Na twoim miejscu poszukałbym tego modelu z 1,2 16v,bo spali o wiele mniej od 1,6 a przyspieszenie ma zadowalające jak na tę pojemność. Golf w mieście też połknie ok 10l beny.
Awatar użytkownika
artur73
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Poznań
Auto: Astra F kombi lpg A3 TDI 110KM
Prawo jazdy od: 02 10 1991

Post» 13 Wrz 2009, 11:25

Hmm... Wiadomo jak jest u handlarzy... Ale jak kupisz Golfa od prywatnej osoby to też będzie miał pewnie zdrowo cofnięty licznik :wink:
BMW E39 520i touring & BMW E60 530dA
Awatar użytkownika
Daro20VT
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Warszawa
Auto: BMW E60 530dA

Post» 13 Wrz 2009, 21:08

Dzięki Wam za wypowiedzi. Kupiłem samochód, ale Volkswagena Polo (sedan) za 8 tys.
Kupiłem u Pana trochę starszego, który jeździł nim 10 lat wszystko było robione od razu jak coś się działo. Pojechałem na stacje diagnostyczną i sam gość tam powiedział, że ładny zadbany samochodzik, który się opłaca za tą cenę. Chodzi idealnie, chociaż wcześniej jak słyszałem takie słowa o samochodzie używanym to mi się śmiać chciało. Jestem zadowolony z zakupu, ale to dopiero pierwszy cały przejeżdżony dzień. Zobaczymy jak będzie dalej :)

Pozdrawiam!
Widmo
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

Post» 13 Wrz 2009, 21:47

To teraz będzie Polo Widmo czy z Widmo?! :grin: Jeśli dziadek wymieniał wszystko na bieżąco to nawet jakbyś kupił nie wiadomo jakiej marki auto było by w b.dobrym stanie,kiedyś czytałem o Fiatach ,że właściciele Fiatów jeżdżą przeważnie nimi do całkowitej rozsypki nie dbając o nie a potem sprzedają ,spróbujcie tak postąpić chociażby ze świetnym BMW E46 to potem kolejny właściciel powie ,że BMW g...o warte ,to się rozniesie po Polsce głuchym telefonem a ostatni nadstawiacz ucha krzyknie i tak ,że Fiat i Ford g...o wort :!: :mrgreen:
PhantomASA1
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Z prawdy :)