Seat Arosa - immobiliser

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Seat Arosa - immobiliser

Post» 16 Lut 2009, 15:45

Witam,
mam problem z dorobieniem zapasowego kluczyka do Seata Arosy 1,7SDI 2002r. , a raczej z zakodowanie immobilisera. ASO najpierw nie mogł połączyć się z serwerem Hiszpańskim, teraz twierdzi, że w moim aucie wymioniony został zestaw wskaźników i nic nie da się zrobić. Proponują kupić nowy zestaw wskaźników za ok 2-3 tys. Czy spotkał się ktoś z takim problemem i czy jest jakaś szansa, żeby zakodować taki kluczyk bez wymiany zestawu wskaźników?
zuk21
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

Re: Seat Arosa - immobiliser

Post» 16 Lut 2009, 17:05

Z jakimi wskażnikami na desce roździelczej?
Z tego co wiem to z kodowaniem kluczyka nie ma broblemów i nawet jak wymieniasz stacyjke to ASO powinno zakodować kluczyk bez żadnego problemu. Coś namataczyli i chyba sami się w tym pogubili.
Awatar użytkownika
piotrpz87
Stały forumowicz
Stały forumowicz

Miejscowość: Szczecin
Auto: BMW 320 COUPE
Prawo jazdy od: 01 01 2001

Re: Seat Arosa - immobiliser

Post» 17 Lut 2009, 16:45

Moim zdaniem też coś namieszali. Ale zwykły "dorabiacz kluczy" też nie może sobie z tym poradzić i twierdzi, że ASO może tu zaradzić. Osobiście nie mam dobrego doświadczenia z ASO (kiedyś ne mogli zlokalizować usterki w moim poprzednim aucie, Fiacie i pan "mechanik" stwierdził, że trzeba by podstawić taki sam model z takim samym silnikiem i wyposażeniem i przekładać część po części. Zakład elektroniki pojazdowej usuną usterkę w pół godziny.)
Wracając do Arosy, może ktoś podpowie jak poradzić sobie z tym problemem (zanim zgubię kluczyk :roll: )
zuk21
Nowicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn