Seat Cordoba - zerwany pasek

Moderator: fs.mod
  • Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Gwar-ze o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Seat Cordoba - zerwany pasek

Post» 30 Gru 2009, 17:09

Zerwał mi się dzisiaj pasek od alternatora a że byłem w miejscu na którym mogłem tylko zamarznąć musiałem dojechać tak do domu (około 3-4km). Czy przez tak nieodpowiedzialną jazdę mogłem w jakiś duży sposób uszkodzić samochód?
Ostatnio edytowany przez Los_Emilos 03 Sty 2010, 15:52, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Los_Emilos
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Garwolin
Auto: Volvo V40 2.0 16V 140KM

Re: Seat Cordoba - zerwany pasek

Post» 30 Gru 2009, 17:28

Raczej nic się nie stało.Załóż pasek i wszystko powinno być ok.Sprawdż też sobie akumulator,ponieważ po zerwaniu paska wszystkie odbiorniki pobierały prąd z akumulatora i z pewnością będzie on ciutek rozładowany.
Masz prawo zachować milczenie. A wszystko co napiszesz, może zostać zmoderowane
Awatar użytkownika
MotoAlbercik
Moderator
Moderator

Miejscowość: Tychy

Re: Seat Cordoba - zerwany pasek

Post» 30 Gru 2009, 17:31

Uspokoiłeś mnie. Dobrze że w Seacie nie ma problemów aby dostać się do tego bez rozbierania przodu więc powinien już jutro jechać swoim autem. Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedź.

Chciałem się zabrać za założenie tego paska ale zdziwiła mnie jedna rzecz: są trzy koła (jedno od alternatora, raczej wspomaganie drugie i silnik) wszystkie jestem w stanie poruszyć ręką oprócz silnika (to jest normalne z tego co wiem) niestety jeszcze jest 4 jako regulacja ale ono się nie kręci, jest gładkie jak by pasek miał się po nim tylko ślizgać ale nie wiem czy to normalna rzecz.
Awatar użytkownika
Los_Emilos
Aktywny
Aktywny

Miejscowość: Garwolin
Auto: Volvo V40 2.0 16V 140KM

Problemy techniczne