Re: Seat Leon/Audi A3 diesel - ktory?
» 21 Paź 2010, 13:29
Pomyliłem się,nie 7 tysięczna miejscowość tylko ok.3000 osób ,salony są na długości 3 kilometrów .Jest tak,salon TOYOTY,SUZUKI,KII,FIATA,RENAULT-CITROEN,VW-gena,MERCEDESA,PEUGEOTA oraz następny TOYOTY.Jest tyle ich,że teraz nie kojarzę czy SUBARU jest dalej czy nie,kiedyś było.Policzę je wszystkie dokładnie.Mój znajomy jest właścicielem salonu FIATA ,drugi z kolei ,pracuje w serwisie MERCEDESA!On sam posiada BMW serii 5 E39,sam sobie je serwisuje i klnie na czym świat stoi(na zawieszenie,koszty)Teraz rozgląda się za FIATEM STILO JTD.Mówi tak,te wszystkie nowsze Furska(BMW,MERCEDESY itd.) są tylko dla ludzi,na których inni pracują!Dlatego pojęcie samochód lepszy ,gorszy jest pojęciem szerokim i spieranie się jest nie na miejscu.Ja tylko wyrażam opinię ,jakie auto bym kupił patrząc na za i przeciw.Pisałem już kiedyś,co powiedział mój kolega,który posiada imponujący zakład remontujący silniki.Rzekł mianowicie tak.My mamy Fury ale wiesz ,gdyby mi przyszło bulić za serwisy ,to pozbywam się ich natychmiast.Dlatego stoję po stronie SEATA, tak twardo.Sam wiem jak to jest ,przyjeżdżam do regulacji zaworów i mechanicy pierwsze patrzą na znaczek,potem wyceniają robotę,drożej ,chociaż pracy mają dużo mniej, jak powiedzmy w innym samochodziku gdzie są szklanki.Płacę drugie tyle więcej.Podobnie jest z AUDI.
[ Dodano: 21 Październik 2010, 15:19 ]
Jasiek,niekoniecznie są tendencyjni,skoro bardzo chwalą KIĘ,Dacię LOGAN,faktem jest bywają opinie ,z którymi osobiście nie zgadzam się,ale nie jestem w stanie tego udowodnić,trzymam to dla siebie.Czasami sami sobie zaprzeczają,czasami sam łapię ich na pomyłkach drastycznych.Nie zgadzam się z niektórymi mitami odnośnie LPG,sam miewam przeciwne zdanie(z własnego doświadczenia) ale czasami piszą tak ,jak jest a czasami ,ktoś inny z redaktorów pisze wręcz odwrotnie.Np.nie zgadzam się z tym ABSOLUTNIE,że olej w silniku napędzanym LPG należy wymieniać częściej,świece czy przewody zapłonowe.Nie zgadzam się np.z tym,że odpalenie zimnego silnika na LPG szkodzi samemu silnikowi(membranie tak),nigdy zawory mi nie zaklekotały ,czyli benzyna a LPG ,wsio rawno pod tym względem!Przejechałem na LPG ponad 200kkm,najważniejsza jest terminowa regulacja instalacji,silnik chodzi mi tak,jak tuż po remoncie,ale?!Leję oleje ,najwyższej jakości.